T. N. 2021.10.13 17:51 Frissítve: 2021.10.13 18:42

Csupasport: fél év felkészülés kellett a Vadlán Ultrára

Október 2-án rendezték meg a Vadlán Ultra Terepet a Keszthelyi-hegységben. A Cserszegtomajról induló verseny ötven kilométeres távjának női harmadik helyezettje Muladi-Piros Gabriella lett.

 

A Balatonalmádiban élő Muladi-Piros Gabriella már kisgyermekkorában is rendszeresen sportolt, hároméves kora óta úszott, édesapja a balatonfűzfői uszoda sportvezetője volt. Tízéves korában kezdte el a triatlont.

„Fűzfőn rendeztek egy jeges triatlont, ami azt jelentette, hogy korcsolyázni kellett a Balatonon, onnan felfutni az uszodába, ahol meg úsztunk – kezdte Muladi-Piros Gabriella, aki az október 2-án rendezett Vadlán ultrafutó-versenyen a harmadik helyen végzett a női mezőnyben. – Ott figyelt fel rá apu, hogy átlagon felüli az állóképességem, és akkor kezdtünk el ezzel komolyabban foglalkozni.”

A Fűzfői Triatlon Egyesület tagjaként 22 éves koráig versenyszerűen triatlonozott és duatlonozott. Időközben kétszeres junior duatlon-világbajnok lett.

„Ez ezerkilencszázkilencvenhatban történt, akkor voltam tizenhat éves, és még junior korúnak számítottam. Olaszországban, Ferrarában rendezték a versenyt, ahol csapatban is nyertünk, így jött össze, hogy kétszeresen lettem világbajnok.”

Az intenzív évek után jött egy kis szünet és a pécsi egyetem, ahová testnevelő szakra járt. Ekkor már a sportolásban nem érezte azt a motivációt, mint korábban. Bár az egyetem után a sportlövészetet is kipróbálta, szintén válogatott lett, és az Európa-bajnokságig jutott, de azt is abbahagyta. Elkezdett dolgozni, testnevelést oktatni, majd felváltotta a csoportos órák és személyi edzések tartása, ami a mai napig a munkája.

A futás azonban visszatért az életébe. Amikor megismerkedett a férjével, ő ösztönözte, hogy komolyabban foglalkozzon ezzel a sportággal. Megalapították a Piros Életmód és Sport Egyesületet Veszprémben, azzal a céllal, hogy a hobbifutókat összefogják, közösen eddzenek és együtt menjenek versenyekre.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

2021.10.28 09:29:01

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY, KRASZNAI BENCE

A birkózás az életük, de nem szó szerint: az egészségnél és az együttlétnél semmi sem lehet fontosabb.

2021.10.27 10:37:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Október 22-től új évaddal jelentkezik a nagy sikerű Comedy Club. (x)

PR
2021.10.24 08:58:18

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„Hihetjük, az edző kimondott szavai beleégtek a Benfica történelmébe és az emberek lelkébe.”