KAPOLCSI-SZABÓ BENCE
2023.02.03 16:39 Frissítve: 2023.02.03 16:57

Cselgáncs: Vég Zsombor Párizsba is éremért utazik

Jól kezdte az esztendőt Vég Zsombor, a Ceglédi VSE 100 kilogrammos dzsudokája, hiszen az év első nemzetközi versenyén bronzérmet nyert a portugáliai Grand Prix-versenyen. Vasárnap ismét szőnyegre lép, ezúttal a párizsi Grand Slamen és ott folytatná, ahol egy hete abbahagyta.

Vég Zsombor (Fotó: Dömötör Csaba)

 

– Kívülről nagyon magabiztosnak tűnt Almadában, milyen érzésekkel lépett szőnyegre? 
– Valóban magabiztosnak éreztem magam, a Grand Prix előtt volt egy nemzetközi edzőtábor, ahol a világ élbolyához tartozó harcosokkal küzdöttem és kiegyenlített harcaim voltak. Önbizalmat adtak ezek a gyakorlások, arra gondoltam, hogy ha akkor jól helytálltam ellenük, akkor élesben is menni fog. Szerencsére meglett az eredménye, örülök a bronznak, de még mindig nem voltam a legjobb formámban. A lágyékom környékén, a lábamon van egy apró sérülésem , és emiatt kicsit féltettem magam, nem tudtam az összes technikát alkalmazni. Mentálisan jól felkészültem, összpontosítani tudtam és a földharcba való átmenetekre is jól reagáltam. 

– Teljesítette saját elvárásait a harmadik hellyel? 
– Érmet szerettem volna szerezni mindenképpen, ez pedig sikerült, szóval igen. 

– Hogyan készül ilyenkor, az év elején a versenyekre? 
– Sok erősítő és alapozó edzésen vagyok túl, mert a súlyom még elmarad az élmezőny átlagához képest. Alig kell fogyasztanom a versenyek előtt, szinte pont száz kiló vagyok, legfeljebb két-három kilót kell leadnom, de az ekkora tömegnél elhanyagolható, pár edzés alatt megvan. Erősödnöm kell és a fizikai tulajdonságaimat javítani. Az edzőtáborokon kívül nem sokat harcoltam, inkább az erőmet próbáltam fejleszteni. 

– A párizsi Grand Slam-verseny előtti hete hogyan telt? 
– Hétfőn már tartottam egy regeneráló edzést, hogy mégse kallódjak el, bicikliztem a konditeremben. Kedden már keretedzésre mentem Budapestre, ahol három-négy küzdelem belefért a tréningbe. Egészen csütörtökig edzettem, elsősorban a gyorsaságomat és az agilitásomat próbáltam fejleszteni.

– Mivel lenne megelégedve a hétvégi Grand Slamen? 
– Várok magamtól egy érmet, bár erősebb lesz a mezőny, mint Portugáliában. Nagyjából ugyanannyi sportoló indul a versenyen, de többen érkeznek majd az élbolyból. Ezért nem is leszek kiemelt, mert az első nyolcat emelik ki, én pedig pont a kilencedik vagyok a ranglistán, de ez nem befolyásol, legfeljebb az első fordulóban kezdem a versenyt, nem a másodikban. 

CSELGÁNCS GRAND SLAM, PÁRIZS 
A MAGYAROK PROGRAMJA 
Február 4, szombat 
Nők. 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), 63 kg: Özbas Szofi (BHSE)  
Február 5., vasárnap  
Férfiak. 90 kg: Sáfrány Péter (Miskolci VSC), 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE) 
A viadal mindhárom napján délelőtt 11 órától selejtezőket, délután 17 órától pedig bronzmérkőzéseket és döntőket rendeznek. 

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.

2023.03.22 15:05:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tavalyi esküvője után idén több versenyre is együtt készül Nardelotti Zoltán és felesége, Ajsa.

2023.03.21 15:26:03

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A mai szerkesztőség négy, valamikor első osztályban sportoló belső munkatársának története.

2023.03.22 10:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megmutatjuk, mivel találkozott először az olvasó a standokon az elmúlt évtizedek során.

2023.03.20 22:01:43

Egyéb egyéni nemzetisport.hu