Cselgáncs: Vég Zsombor Párizsba is éremért utazik

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2023.02.03. 16:39
null
Vég Zsombor (Fotó: Dömötör Csaba)
Jól kezdte az esztendőt Vég Zsombor, a Ceglédi VSE 100 kilogrammos dzsudokája, hiszen az év első nemzetközi versenyén bronzérmet nyert a portugáliai Grand Prix-versenyen. Vasárnap ismét szőnyegre lép, ezúttal a párizsi Grand Slamen és ott folytatná, ahol egy hete abbahagyta.

 

– Kívülről nagyon magabiztosnak tűnt Almadában, milyen érzésekkel lépett szőnyegre?
– Valóban magabiztosnak éreztem magam, a Grand Prixelőtt volt egy nemzetközi edzőtábor, ahol a világ élbolyához tartozó harcosokkal küzdöttem és kiegyenlített harcaim voltak. Önbizalmat adtak ezek a gyakorlások, arra gondoltam, hogy ha akkor jól helytálltam ellenük, akkor élesben is menni fog. Szerencsére meglett az eredménye, örülök a bronznak, de még mindig nem voltam a legjobb formámban. A lágyékom környékén,a lábamonvan egy apró sérülésem , és emiatt kicsit féltettem magam, nem tudtam az összes technikát alkalmazni. Mentálisan jól felkészültem, összpontosítani tudtam és a földharcba való átmenetekre is jól reagáltam.

– Teljesítette saját elvárásait a harmadik hellyel?
– Érmet szerettem volna szerezni mindenképpen, ez pedig sikerült, szóval igen.

– Hogyan készül ilyenkor, az év elején a versenyekre?
– Sok erősítő és alapozó edzésen vagyok túl, mert a súlyom még elmarad az élmezőny átlagához képest. Alig kell fogyasztanom a versenyek előtt, szinte pont száz kiló vagyok, legfeljebb két-három kilót kell leadnom, de az ekkora tömegnél elhanyagolható, pár edzés alatt megvan. Erősödnömkell és a fizikai tulajdonságaimat javítani.Az edzőtáborokon kívül nem sokat harcoltam, inkább az erőmet próbáltam fejleszteni.

– A párizsi Grand Slam-verseny előtti hete hogyan telt?
– Hétfőn már tartottam egy regeneráló edzést, hogy mégse kallódjak el, bicikliztem a konditeremben. Kedden már keretedzésre mentem Budapestre, ahol három-négy küzdelem belefért a tréningbe. Egészen csütörtökig edzettem, elsősorban a gyorsaságomat és az agilitásomat próbáltam fejleszteni.

– Mivel lenne megelégedve a hétvégi Grand Slamen?
– Várok magamtól egy érmet, bár erősebb lesz a mezőny, mint Portugáliában. Nagyjából ugyanannyi sportoló indul a versenyen, de többen érkeznek majd az élbolyból. Ezért nem is leszek kiemelt, mert az első nyolcat emelik ki, én pedigpont a kilencedik vagyok a ranglistán, de ez nem befolyásol, legfeljebb az első fordulóban kezdem a versenyt, nem a másodikban.

CSELGÁNCS GRAND SLAM, PÁRIZS
A MAGYAROK PROGRAMJA
Február 4, szombat
Nők. 52 kg: PuppRéka(Atomerőmű SE), 63 kg:Özbas Szofi(BHSE)
Február 5.,vasárnap
Férfiak. 90 kg:Sáfrány Péter (Miskolci VSC), 100 kg:Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
A viadal mindhárom napján délelőtt 11 órától selejtezőket, délután 17 órától pedig bronzmérkőzéseket és döntőket rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik