L. Á. 2021.06.06 11:45 Frissítve: 2021.06.06 12:06

Cselgáncs-vb: „Csoda, hogy itt lehettem” – Csernoviczki nem vállalta a második kört

A budapesti cselgáncs-világbajnokság 48 kilogrammos küzdelmének második fordulójában már nem lépett tatamira olimpiai bronzérmesünk, Csernoviczki Éva, akinek a világranglista-vezető koszovói Distria Krasniqi ellen kellett volna felvenni a harcot.

 

Csernoviczki Éva (balra) az első kört sikerrel vette (Fotó: MTI)

A magyar dzsúdós tavaly decemberben szenvedett súlyos térdsérülést, keresztszalagját műteni kellett, és a hat hónapos rehabilitáció után a budapesti világbajnokságon tért vissza a szőnyegre. A tatabányai versenyző az első fordulóban gyönyörű ippont érő válldobással búcsúztatta az üzbég Gulnur Muratbajevát, ám edzőjével és édesapjával, Csernoviczki Csabával úgy döntöttek, a második fordulóban már nem lép szőnyegre.

„A világbajnokság előtt reméltem, hogy egy-két kört megyek a versenyen, ez volt a cél. Mindössze két hete kezdtem el a dzsúdómunkát, örülök, hogy sikerült belefogyni a negyvennyolc kilogrammba, és annak is, hogy volt küzdelmem, ráadásul válldobással tudtam az első mérkőzésem megnyerni. Sajnálom, hogy a folytatásban vissza kellett lépnem, de úgy ítéltem meg, hogy a lábamnak egy ilyen erős ellenfél ellen egy ilyen szintű küzdelem még sok lenne. Nem tartok még ott a felkészülésben, hogy kockára tegyem az egészségem, és az olimpia most előbbre való mindennél. Már azt csodának éltem meg, hogy szőnyegre léphettem ma, nagyon izgultam, hogy milyen érzés, élmény lesz. Ebből merítek most erőt, hétfőtől folytatom a felkészülést Tokióra” – fogalmazott Csernoviczki Éva.

„Évi jól, magabiztosan kezdte a világbajnokságot, csak sajnos még érzékeny a műtött térde, fontos, hogy a tokiói olimpiáig felépüljön, teljes értékű legyen, így érthető a döntése” – fogalmazott Toncs Péter női szövetségi kapitány. 

Ezzel magyar szempontból véget ért a cselgáncs-világbajnokság vasárnapi versenynapja.

2021.07.28 10:22:53

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

A szellemi diákolimpián és a Futballtudor című versenyen is győztek a végzős gimnazisták.

2021.07.28 11:13:32

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

A félig magyar Dominik Leins Futball és forradalom című munkája első helyezést ért.

2021.07.27 15:15:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Remek időtöltés megidézni a legendás győzelmek felejthetetlen pillanatait. (x)

2021.07.24 10:59:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az MTVA vezérigazgatója ígéri, a magyar olimpiai aranyak garantáltan képernyőn lesznek.

2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.