K. B. 2021.04.16 14:21 Frissítve: 2021.04.16 14:32

Cselgáncs Eb: Pupp Réka a vigaszágon küzdhet a bronzért

A kétszeres U23-as Eb-ezüstérmes dzsúdós, Pupp Réka (52 kg) végletekig kiélezett meccsen maradt alul az olimpiai második olasz Odette Giuffrida ellen a Lisszabonban zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így a vigaszágon küzdhet tovább a harmadik helyért.

Pupp Réka a vigaszágon küzdhet az Eb-bronzért (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

Remek formában érkezett az 52 kilogrammosok között versenyző Pupp Réka a Lisszabonban pénteken kezdődött cselgáncs Európa-bajnokságra; az Atomerőmű SE dzsúdószakosztályának sportolója az ötödik helyen zárt a januári dohai Masters-versenyen, majd bronzérmet szerzett a tel-avivi és tbiliszi Grand-Slam-viadalon. Megsüvegelendő sorozatával a 18. helyig repítette magát a világranglistán.

A magyar sportoló Portugáliában is magabiztosan küzdött. Az első körben leszorította a horvát Ana Puljizt (IJF–189.), majd a nyolcaddöntőben ipponnal győzött az U23-as Európa-bajnok belga Amber Ryheullal (40.) szemben.

Az elődöntőért igazi nagyágyú, a Rio de Janeiró-i olimpia ezüstérmese, a tavalyi Európa-bajnok olasz Odette Giuffrida következett, aki jelenleg a negyedik helyén tanyázik a lajstromban. Jó iramú, pörgős mérkőzés vette kezdetét; noha Pupp válldobásokkal és gáncsokkal egyaránt próbálkozott, akciót képtelen volt végrehajtani az első négy percben, így jöhetett az aranypont, amelyben a hölgyek továbbra sem bírtak egymással. A bírók a magyart látták passzívabbnak, aki így az első intést is megkapta – 6:51 perc után. A következő két percben további kettőt kapott, ami miatt ipponnal elveszítette a végletekig kiélezett összecsapást. Szomorkodásra azonban nincs idő, a vigaszágon tovább küzdhet a bronzéremért.

A másik magyar, az 57 kilogrammosok között szereplő Kármán Andrea az első körben kikapott a lengyel Anna Kuczerától.

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.

2021.04.29 22:33:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Műesés, rájátszás, fordított esetben durva faultot kísérő, automatikus »Labda volt, spori!« megjegyzés – folyamatosan a bíró megtévesztése a cél. A hazugság – mondjuk ki nyíltan.

2021.04.28 22:55:49

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyesek számára talán meglepő, de anno a román tornászlányok többsége mégsem a veréseket, a sérülten, betegen is versenyzésre kényszerítést tekintette a kínzások kínzásának, hanem az éhezést. Az állandó fogyókúrázás pedig egészen elképesztő dolgokra sarkallta őket.