Cselgáncs Eb: Pupp Réka a vigaszágon küzdhet a bronzért

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 14:21
null
Pupp Réka a vigaszágon küzdhet az Eb-bronzért (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A kétszeres U23-as Eb-ezüstérmes dzsúdós, Pupp Réka (52 kg) végletekig kiélezett meccsen maradt alul az olimpiai második olasz Odette Giuffrida ellen a Lisszabonban zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így a vigaszágon küzdhet tovább a harmadik helyért.

 

Remek formában érkezett az 52 kilogrammosok között versenyző Pupp Réka a Lisszabonban pénteken kezdődött cselgáncs Európa-bajnokságra; az Atomerőmű SE dzsúdószakosztályának sportolója az ötödik helyen zárt a januári dohai Masters-versenyen, majd bronzérmet szerzett a tel-avivi és tbiliszi Grand-Slam-viadalon. Megsüvegelendő sorozatával a 18. helyig repítette magát a világranglistán.

A magyar sportoló Portugáliában is magabiztosan küzdött. Az első körben leszorította a horvát Ana Puljizt (IJF–189.), majd a nyolcaddöntőben ipponnal győzött az U23-as Európa-bajnok belga Amber Ryheullal (40.) szemben.

Az elődöntőért igazi nagyágyú, a Rio de Janeiró-i olimpia ezüstérmese, a tavalyi Európa-bajnok olasz Odette Giuffrida következett, aki jelenleg a negyedik helyén tanyázik a lajstromban. Jó iramú, pörgős mérkőzés vette kezdetét; noha Pupp válldobásokkal és gáncsokkal egyaránt próbálkozott, akciót képtelen volt végrehajtani az első négy percben, így jöhetett az aranypont, amelyben a hölgyek továbbra sem bírtak egymással. A bírók a magyart látták passzívabbnak, aki így az első intést is megkapta – 6:51 perc után. A következő két percben további kettőt kapott, ami miatt ipponnal elveszítette a végletekig kiélezett összecsapást. Szomorkodásra azonban nincs idő, a vigaszágon tovább küzdhet a bronzéremért.

A másik magyar, az 57 kilogrammosok között szereplő Kármán Andrea az első körben kikapott a lengyel Anna Kuczerától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik