nemzetisport.hu 2019.09.24 11:19 Frissítve: 2019.09.24 11:40

Birkózó-vb: elismerést kaptak a honvédelmi minisztertől a Lőrincz testvérek

Elismerést kaptak Benkő Tibor honvédelmi minisztertől kedden a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (balra), Lőrincz Tamás főtörzsőrmester, Lőrincz Viktor törzsőrmester és Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke a közös fotózáson  (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban tartott rendezvényen Benkő Tibor azt mondta: a sportszázad két kiváló önkéntes katonája ért el nagy eredményt.

A miniszter kiemelte: Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor a sportszázadon keresztül hozzájárult a Magyar Honvédség arculatának alakításához, így azért is büszke rájuk, mert a honvédelem ügyét is segítették.

Benkő Tibor azt mondta: mivel a testvérek „éremgyűjtők”, ő is érmét adományoz. A Lőrincz testvérek emléklapot és miniszteri érmét vehettek át a honvédelmi minisztertől.

Az eseményen részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózószövetség elnöke, Gergely István, a Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke és Farkas László ügyvezető elnökhelyettes is.

Lőrincz Tamás főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratva múlt kedden megnyerte a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriáját a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Öccse, Lőrincz Viktor törzsőrmester, aki szintén a sportszázad tagja, ezüstérmet szerzett 87 kilogrammos kategóriában.

Ezzel mind a ketten kvótát szereztek a jövő évi tokiói olimpiára.

2021.09.25 09:48:37

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA

Olyan egyetemet szeretne, amely a világ sportjában ismert és elismert intézmény.

2021.09.24 15:15:09

Egyéb egyéni B. D. K.

Valerie Loureda ketrecharcos egyáltalán nem szégyenlős, a képeiért pedig odavannak a követői.