B. Á. 2021.03.01 10:49 Frissítve: 2021.03.01 15:34

Birkózás: Veréb Istvánék visszatérhettek a válogatotthoz

Rendezték viszonyukat a szövetségi kapitánnyal és a magyar szövetséggel (MBSZ) azok a birkózók, akiket szeptemberben felfüggesztettek, így visszatérhettek a szabadfogású válogatotthoz és Ukrajnában már együtt készülnek társaikkal – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Veréb István is az eltiltottak között volt (Fotó: Martin Gábor/MBSZ)

 

A világbajnoki bronzérmes Veréb Istvánt, illetve Mester Milánt, Szurovszki Patrikot, Lukács Botondot, Juhász Balázst és Nagy Mihályt „minősíthetetlen” hozzáállásuk miatt büntették meg tavaly és tiltották ki a válogatottból, az MBSZ friss híre szerint viszont mostanra enyhült a feszültség a felek között – írja az MTI.

„Nagy Mihályon kívül az összes srác megkeresett, és jelezte, hogy birkózó szeretne lenni – idézte a szövetség honlapja Dvorák Lászlót, a szabadfogásúak szövetségi kapitányát. – A többiekkel egyenként leültem, és négyszemközt megbeszéltük a helyzetet. Néhányuk életében azóta nagy változások történtek, így időre van szükség, mire minden visszaállhat a régi kerékvágásba. Úgy vélem, mindenki megérdemel még egy esélyt, engem nem a bosszú vezérelt, csak azt szeretném, hogy rend uralkodjon a válogatottban. Majd az idő eldönti, jó döntés született-e azzal, hogy visszaengedtük őket, de jelen pillanatban úgy érzem, minden rendben lesz a folytatásban.”

A háromszoros Európa-bajnoki harmadik Veréb szintén bizakodó a neki kedvező döntés után, egyúttal jelezte, minden erejével azért dolgozik, hogy ott lehessen a tokiói olimpián a 86 kilogrammosok mezőnyében.

„Felülemelkedve a nehézségéken megbeszéltük a nézeteltéréseinket a kapitánnyal. Örülök, hogy tisztáztuk a helyzetet. Amondó vagyok, mindenkinek az a legjobb, ha minél többen kvalifikálják magukat a játékokra. Egyértelmű célom, hogy szőnyegre lépjek a japán fővárosban, és ezért mindent megteszek” – mondta a 33 éves szabadfogású, hozzátéve, hogy rengeteg tanulsággal járt neki az elmúlt fél év, s ugyan decemberben bokasérüléssel bajlódott, most már egészséges és jó formában érzi magát.

A szakágnak jelenleg egy ötkarikás kvótája van a 65 kilogrammban világbajnoki harmadik Muszukajev Iszmail révén. A többieknek még két lehetőségük lesz a kvalifikáció megszerzésére: március 18. és 21. között a budapesti európai selejtezőn és május elején a szófiai világkvalifikációs tornán.

A magyar birkózók közül Muszukajev mellett Sastin Marianna (62 kg), illetve a kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) helye biztos a nyári játékokon – tette hozzá az MTI.

2021.04.16 23:44:58

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY. Megélte és túlélte a mélypontokat, s mostanra megtanulta kezelni az esélyességet.

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.