Birkózás: Szilvássy Erik bronzérmet szerzett Bukarestben!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.04.13. 18:52
null
Szilvássy (jobbra) örülhetett a bronzmeccs végén (Fotó: facebook.com/magyarbirkozosport)
A Bukarestben zajló birkózó Európa-bajnokságon a férfiak kötöttfogású 87 kilogrammos mezőnyében a bronzmeccsen Szilvássy Erik 2:1-re felülmúlta litván ellenfelét, és pályafutása első felnőtt Eb-jén megszerezte első érmét!

Az első másfél percben valamivel aktívabb volt a Szilvássy Erik, amit a bíró is elismert, amikor a litván Eividas Stankeviciust küldte le parterbe, amivel egy pontot kapott a magyar birkózó. A leküldött ellenfele azonban egy kontrával gyorsan egyenlített, s az első menetből hátralévő egy percben már nem történt újabb akció.

A második menetben is Szilvássy volt a támadóbb felfogású, de a litván fiú nagyon jól védekezett, akit ismét leküldött a bíró – újabb pont Szilvássynak. Stankevicius azonban ezt a helyzetet is kivédekezte, ám pontot ezúttal nem szerzett.

Az utolsó másfél percben a litván meg-megpróbálkozott akciót indítani, de nem tudott pontot szerezni, ezzel Szilvássy pályafutása első felnőtt világversenyén megszerezte első érmét, egyben a magyar küldöttség első kötöttfogású érmét Bukarestben.

„A sorsolással szerencsém volt, csak két nagyon jó birkózó került az ágamra, az ukrántól ki is kaptam, de bevitt a vigaszágra. A bronzmeccsen az volt taktika, hogy az elejét nagyon meghajtom, hogy a litvánt küldjék le először, mivel eddig jól ment a lenti birkózás. Sajnos ott nem sikerült előnyt szerezni, így a második három percben is nekem kellett irányítanom” – mondta az MTI-nek Szilvássy, aki elárulta, a szokottnál kicsit jobban izgult, mert a felnőttversenynek más a légköre, hangulata, amit még szoknia kell. Úgy vélte, talán ezért nem látszódott annyira a szőnyegen, amit a kontinensviadal előtt érzett, hogy bombaformában van.

Szilvássy kijelentette, az a célja, hogy az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a legjobb ötben végezzen, ezzel kvótát szerezzen. Ugyanakkor megjegyezte, nyáron a minszki Európa Játékokra Lőrincz Viktor utazik, utána pedig Sike András szövetségi kapitány dolga, hogy eldöntse, ki indul Kazahsztánban.

További hír a délutáni elődöntőket követően, hogy a délelőtt vereséget szenvedő magyarok közül vasárnap a 97 kilós Varga Ádám, valamint a 72 kilós Fritsch Róbert szerepelhet a vigaszágon, miután kettejük legyőzői a döntőbe kerültek súlycsoportjukból. Fritsch az örmény Hrant Kalacsjan ellen lép szőnyegre holnap délután, s győzelme esetén a bronzért küzdhet a horvát Dominik Etlingerrel, míg Varga a fehérorosz Sziarhej Sztaradub ellen lép szőnyegre, s sikere esetén az azeri Orhan Nurijev következik, és csak után meccselhetne a bronzért.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik