Birkózás: öt érmet, köztük két aranyat nyertek a mieink Plovdivban

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.12. 11:12
null
A dobogó tetején Németh Zsanett, jobbra Ritter Árpád szövetségi kapitány (Fotó: MBSZ)
A szokásoknak megfelelően mindhárom szakág sportolói részt vettek a hagyományos Dan Kolov-emlékversenyen a bulgáriai Plovdivban. Az Eb és az olimpiai kvalifikációs tornák közelsége miatt nem mindenki képviseltette magát az így is színes nemzetközi mezőnyben, a magyarok csak női csapatot indítottak. Az azonban nagyszerűen szerepelt, hiszen megnyerte a pontversenyt, köszönhetően főképp az öt megszerzett éremnek, köztük két aranynak – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség.

 

Az Eb-2., kétszeres U23-as Eb-győztes Németh Zsanett (76 kg) végre újra jó formát mutatott, megválasztották a viadal legjobb külföldi birkózójának, miután ecuadori, egyiptomi és bolgár riválist megverve aranyérmes lett. Hasonlóan végzett a szintén UTE-s, junior Eb-3. Dollák Tamara (59), aki chilei és grúz ellenfelét is két vállra fektette. Ezüstérmet vehetett át svéd, panamai és lett versenyzőt legyőzve, bolgártól kikapva a ferencvárosi Szabados Noémi (65 kg), bronzig jutott Szekér Szimonetta (53) és Galambos Ramóna (57).

Egy hét múlva Varsóban kezdődik az Európa-bajnokság, amelyen a most szereplők közül Németh Zsanett és Galambos Ramóna lesz érintett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik