Birkózás: megvan a csapat az oslói viágbajnokságra

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 09:24
null
Szőke Alex is ott van a vb-csapatban (Fotó: Mirkó István)
Októberben kerül megrendezésre az oslói birkózó-világbajnokság, a Magyar Birkózószövetség szakmai bizottsága pedig kijelölte az induló magyar csapatot – derült ki az MBSZ közleményéből.

Különleges év 2021 a birkózók számára is, hiszen a pandémia okozta halasztások miatt három világversenyre is sor kerül: kezdődött a varsói Eb-vel, folytatódott a tokiói olimpiával, majd most, október 2. és 10. között következik az oslói világbajnokság. Magyar Birkózószövetség (MBSZ) szakmai bizottsága kijelölte az induló vb-csapatot, a véglegesítés a szeptember 24-i elnökségi ülés feladata, de túl sok változtatás nem várható.

A névsorra tekintve az látható, hogy igen fiatal átlagéletkorú gárda képviseli majd a színeinket a norvég fővárosban, hat idei olimpikonunkból egyedül a kötöttfogású 97 kilósok között ötödik helyen végző, 21 éves Szőke Alex indul. Kis létszámú női csapatunk mindkét tagja U23-as Európa-bajnok és volt már érmes felnőtt Eb-n, a szabadfogásúak sem lesznek sokan, kötöttben Szőkén kívül is bőven vannak tehetségek, szinte mindegyikük állt már dobogón korosztályos vagy felnőtt világversenyen egyaránt. Sőt, a tetején: Váncza István U23-as Európa-, Takács István junior világ- és Európa-, Lévai Tamás és Szőke Alex junior Európa-bajnok.

Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója így jellemezte a csapatot: „Nem nagyon voltak kérdőjelek az összeállítást tekintve, egyedül Váncza betegsége okozott kisebb gondot, de az U23-as országos bajnokságon megmutatta, hogy jó formában van. Fiatal a gárda, a jövő építése folyik, elsősorban kötöttfogásban reménykedhetünk éremben. De persze a szabadfogásúak is hozhatnak helyezést, vagy épp a lányok, akik már megmutatták a tehetségüket, ám viszonylag régóta adósak az újabb eredményekkel. Cél az ütőképes csapat kialakítása a következő olimpiára, ennek érdekében már most lehet élni a lehetőséggel.”

A MAGYAR VB-CSAPAT
NŐK

Galambos Ramóna (57 kg, UTE), Németh Zsanett (76 kg, UTE)
FÉRFIAK, KÖTÖTTFOGÁS
Kecskeméti Krisztián (60 kg, Cegléd), Torba Erik (63 kg, BHSE), Váncza István (67 kg, Ferencváros), Fritsch Róbert (72 kg, Csepeli BC), Lévai Tamás (77 kg, BHSE), Szabó László (82 kg, UTE), Takács István (87 kg, BHSE), Szőke Alex (97 kg, ESMTK)
SZABADFOGÁS
Halidov Gamzatgadzsi (61 kg, ESMTK), Antal Dániel (70 kg, UTE), Kuramagomedov Murad (74 kg, Tatabánya), Vida Csaba (79 kg, KTE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik