Birkózás: Biztosan nem fogok vele kezet – Lőrincz Viktor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.03. 10:37
null
Lőrincz Viktor nem érti, hogy miért intették meg (Fotó: NS-archív)
Máig nem tudja magát túltenni a Rióban történteken, ennek ellenére pozitívan tekint a jövőbe. Lőrincz Viktor, olimpiai ötödik helyezett birkózónk arról a bizonyos bronzmérkőzésről beszélt a Magyar Nemzetnek.

Mint ismert, Lőrincz Viktor a bronzéremért küzdhetett a riói olimpián a férfi birkózók 85 kg-os súlycsoportjában, ám a kérdéses bírói ítéletek miatt végül kikapott a német Denis Kudlától, így az 5. helyen zárt. A 26 esztendős birkózó elárulta, hosszú hónapok múltán sem tudta magát túltenni az említett mérkőzésen.

„Hiába telt már el bő négy hónap, sűrűn előjön, s elő is fog még sokáig. Egyszerűen én mindent kiadtam magamból azon a meccsen, felfoghatatlan, hogy fél perccel a vége előtt megintettek. Nyilván, ha odavágom, nincs miről beszélni, de akciót így is végre tudtam hajtani, mégis engem hoztak ki vesztesnek. Nagyon bosszant, mert hatalmas lehetőség volt, ám megyek tovább, nem fogom feladni, csak jobb lett volna a Tokió előtti négy évnek egy olimpiai bronzzal nekivágni, mint ezzel az ötödik hellyel” – mondta Lőrincz a Magyar Nemzetnek.

„Nem elhanyagolható, hogy leedzek egy fél életet, létezik egy szabályrendszer, amelyet én betartok, s be kell tartania a bírónak is, és ha utóbbi megtörtént volna, én hagyom el győztesen a szőnyeget. Utána többen levezették videóról a mérkőzésemet, és mindenkinél én nyertem. Ez azért nagyon durva. Soha egyetlen meccsemet sem fogtam a bírókra, benne van a pakliban, hogy hibáznak, de itt másról volt szó. Ha ezzel a bíróval a jövőben találkozom egy versenyen, biztosan nem fogok vele kezet. Ez a minimum, bár nem is láttam azóta, ami valamit jelenthet. Egyébként jó kapcsolatot ápoltunk a szlovén bíróval, sokat járt Magyarországra, ezért is lepődtem meg.”

Lőrincz a történtek ellenére nem mondott le arról, hogy olimpiai érmet nyerjen, erre pedig a következő ötkarikás játékokon kívül is lehet még esélye.

„Rióban olyan formában tudtam birkózni, amit ha a jövőben elő tudok venni egy Eb-n vagy egy vb-n, joggal várhatok el magamtól érmet. A 2020-as olimpia idején harmincéves leszek, akkor még bőven csúcsformában lehetek. Nem beszélve arról, hogy ha négy évre rá Budapest lenne a házigazda, akkor nekivágnék újabb négy esztendőnek. Tehát nem tettem le arról, hogy felálljak egy olimpiai dobogóra” – árulta el a magyar birkózó.

Lőrincz a budapesti klubvilágkupáról, a szabályváltozásokról, valamint riói jelképes bronzérméről is beszélt, a teljes interjút elolvashatják az mno.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik