Birkózás: Bácsi Péter még 3-4 kvótával lenne elégedett

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 14:18
null
Bácsi Péter (Balról) úgy véli reális lehet, ha mindhárom szakágban egy-egy kvótát szereznek még a magyarok (Fotó: Török Attila)
Bácsi Péter, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) szakmai igazgatója bízik abban, hogy a magyarok mindhárom szakágban szereznek még egy-egy kvótát Szófiában, a sportág csütörtökön kezdődő világkvalifikációs versenyén.

 

A bolgár fővárosban a nők versenyében, szabadfogásban és kötöttfogásban is három-három magyar sportoló lép szőnyegre, és valamennyiüknek nagyon nehéz dolguk lesz, mivel a tokiói indulás kivívásához döntőbe kell jutniuk – írja az MTI.

Bácsi Péter hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, a nevezések alapján minden kategóriában népes lesz a mezőny, nem egy esetben harminc feletti létszámmal, ami jól érzékelteti a feladat nagyságát.

A versenyzőként kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi tájékoztatása szerint a csütörtökön kezdődő szabadfogásúak eseményén Kuramagomedov Murad (74 kg), Veréb István (86) és Ligeti Dániel (125), a pénteken rajtoló női viadalon Dénes Mercédesz (53), Barka Emese (57) és Németh Zsanett (76), az először szombaton szőnyegre lépő kötöttfogásúak versenyén pedig Kecskeméti Krisztián (60), Szőke Alex (97) és Varga Ádám (130) képviseli a magyar színeket.

„Reálisan azt gondolom, hogy szakáganként még egy-egy kvóta lehet a miénk, kötöttfogásban esetleg kettő. Összesen három-négy kvalifikációval lennék elégedett, de sajnos nagyon nehéz verseny lesz, és előfordulhat, hogy ennél kevesebbet szerzünk” – nyilatkozta a sportvezető.

Szófiában – a Budapesten rendezett márciusi európai kvalifikációs viadalhoz hasonlóan – minden súlycsoportban az első napi küzdelmekre helyeződik a hangsúly, a másnapi helyosztóknak már nem lesz jelentőségük, mivel kategóriánként csak az első kettő helyezettnek jár a kvóta. A selejtezők csütörtökön, pénteken és szombaton is magyar idő szerint 10 órakor kezdődnek, míg az elődöntős program 18 órakor rajtol.

Magyarország eddig öt kvótát szerzett a július 23-án rajtoló tokiói nyári játékokra. A nők között Sastin Marianna (62), kötöttfogásban Korpási Bálint (67), Lőrincz Tamás (77) és Lőrincz Viktor (87), míg szabadfogásban Muszukajev Iszmail (65) harcolta ki korábban a szereplés lehetőségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik