Baseball: Zalabai no-hittert dobott, nem volt még ilyen a sportág hazai történetében

Vágólapra másolva!
2010.04.12. 13:17
Címkék
Zalabai Zsolt, az Óbuda Brick Factory kezdődobója úgynevezett no-hittert (ütés nélküli meccset) dobott a szlovák Trnava Angels csapata ellen. A magyar baseball 20 éves története során ilyesmire még nem volt példa.

Ami nem sikerült CC Sabathia-nak szombaton a Tampa Bay Rays ellen az MLB-ben, az összejött Zalabai Zsoltnak a Trnava Angels elleni Interliga meccsen. Az óbudai dobó 9 inninget végigdobott úgy, hogy az ellenfél nemhogy pontot, de érvényes ütést sem szerzett ellene.

Akinek esetleg nem mond semmit a no-hitter fogalma, álljon itt egy kis háttérinformáció erről a hihetetlen sportteljesítményről: a Wikipedia szerint az amerikai profi liga (MLB) 1875 óta jegyzett történetében eddig 263 no hittert dobtak.

Ez éves átlagban 2 ilyen meccset jelent, egy olyan bajnokságban, ahol 1961 óta évi 162 mérkőzést játszik egy (!) csapat az alapszakaszban, ami liga szinten 2430 összecsapást jelent összesen. 1961 előtt évi 150 meccses rendszerben játszottak az MLB csapatok, a 19. században pedig 70-ről folyamatosan nőtt a szám 150-ig. Viszonyításként: a magyar–szlovák interliga alapszakasza összesen 72 meccses.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik