Asztalitenisz: Szudi kikapott, de egy dobása még maradt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.22. 22:18
null
Szudi Ádámnak lesz még egy dobása (Fotó: Török Attila – archív, 2020)
Szudi Ádám négy játszmában kikapott a lengyel Jakub Dyjastól a guimaraesi olimpiai selejtező második szakaszának első mérkőzésén, de ez nem jelent végleges búcsút, a szombaton rajtoló harmadik szakaszban még lesz lehetősége olimpiai kvótát szerezni.

 

A vártnál sokkal izgalmasabb alakuló csoportkör után nem kis megkönnyebbüléssel készült Szudi Ádám a guimaraesi olimpiai kvalifikációs verseny második szakaszának egyenes kieséses táblájára.

„A dán Rasmussen elleni vereség után nehéz pillanataink voltak, de végül talpon maradtunk és ez a lényeg – mondta Muskó Péter szövetségi kapitány. – A sorsolásnál nehéz ellenfelet kaptunk, a lengyel Jakub Dyjas évek óta stabil tagja a lengyel válogatottnak, rutinos, jó asztaliteniszező.”

Tekintve, hogy Dyjast a 8., míg Szudi a 16. helyen emelték ki, a kapitány szavait a számok is alátámasztották, de az olimpiai kvalifikációs tornák sajátossága, hogy az érintettek rendre felülírják a papírformát. Így volt ez, amikor még márciusban, a világselejtezőn Majoros Bence olimpiai kvótát szerzett, de így volt ez szerdán, a guimaraesi verseny első napján, amikor Szudi legyőzte a nála előrébb rangsorolt, finn színekben versenyző Oláh Benedeket. Dyjas ellen viszont sajnos nem ez történt: a 2016-os budapesti Eb-n egyes bronz-, párosban pedig ezüstérmet szerző 25 éves lengyel volt annyira rutinos, hogy éljen a lehetőséggel és négy játszmában legyőzte Szudi Ádámot.

A magyar bajnoki címvédőnek – amint arról a kapitány is beszélt – azonban nem ért véget a verseny, a torna szombaton kezdődő harmadik szakaszában versenybe szállhat a Guimaraesben kiosztandó utolsó három tokiói kvóta egyikéért.

ASZTALITENISZ
Európai egyéni olimpiai selejtező, Guimaraes
Férfiak.
2. szakasz. A 16 közé jutásért: Dyjas (lengyel)–Szudi Ádám 4:0 (8, 8, 5, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik