SZ. M. 2022.05.14 22:04 Frissítve: 2022.05.15 00:17

Asztalitenisz: papírforma párosítás az Extraliga döntőjében

A férfiaknál és a nőknél is az alapszakaszban első két helyen végző együttesek jutottak be az első osztályú csapatbajnokság fináléjába.

A címvédő PTE PEAC legjobbja a három egyes és egy párosmérkőzését is megnyerő Pető Zsolt volt (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

 

„Becsületből lejátsszuk a döntőt, aztán meglátjuk, milyen döntés születik” – mondta Fazekas Péter, a Celldömölk férficsapatának egyik meghatározó játékosa, miután társaival 7:7-es döntetlent játszottak a Soltvadkerttel, ám az alapszakaszbeli eredmények miatt nekik ez az iksz is elég volt az élvonalbeli asztalitenisz-bajnokság, az Extraliga döntőjébe jutáshoz.

A komlói négyes döntő első napját egyébként is a celldömölkiekkel történtek határozták meg, a tavalyi bronzérmes alakulat ugyanis óvás alatt játszott. A tanulságoktól sem mentes történet lényege annyi, hogy a CVSE iráni légiósa Seyed Amirhossein Hodaei ebben az idényben a magyar, a francia és a svéd bajnokságban is asztalhoz állt, ám mivel a szabályok szerint csak két különböző országban szerepelhet, ezért az elsőfokú döntés természetesen elmarasztalta a celldömölkieket. De mivel ez még nem tekinthető jogerősnek, a csapat asztalhoz állt Komlón. Igaz, már az iráni légiós nélkül, vagyis négy helyett csak három játékossal szerepeltek, ami azt jelentette, hogy az ellenfél egy párost és három egyéni mérkőzést ajándékba kapott. Itt még nem számított, a CVSE így is továbbjutott, ám az már nem valószínű, hogy ugyanez a vasárnapi döntőben a címvédő PTE PEAC ellen is elég lesz.

Az aranycsata párosítása egyébként tökéletesen fedi a papírformát, miként a nőknél is az a két együttes kvalifikálta magát a fináléba – a címvédő Budaörs és a trónkövetelő Budapesti Erdért –, amely az alapszakaszban is uralta a mezőnyt.

A vasárnapi folytatásban délelőtt a bronzmeccseket játsszák, a délutáni programban pedig eldől, hogy hová kerül a 2021–2022-es kiírás férfi és női bajnoki címe.

EXTRALIGA, NÉGYES DÖNTŐ, KOMLÓ
Férfiak. Elődöntő
CVSE Swietelsky Future FM I–BS Plastic Soltvadkert 7:7
PTE PEAC Kalo-Méh I–Komlói Bányász 7:4
Nők. Elődöntő
Budapesti Erdért SE–Ajkai ASE 5:2
SH-ITB Budaörsi Sport Club I–Kecskeméti Spartacus SK és KT 5:2

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.