Asztalitenisz Ek: győzelemmel kezdett a PTE PEAC

Vágólapra másolva!
2021.10.21. 19:23
null
A pécsiek szerbiai légiósa, Pető Zsolt mindkét mérkőzését megnyerte (Fotó: Földi Imre)
A második számú európai férfi asztalitenisz klubsorozat első csoportkörében szereplő PTE PEAC Kalo-Méh a linzi torna első napján 3:1-re legyőzte a vendéglátó SPG Linzet.

 

A PTE PEAC Kalo-Méh férficsapata a nemzetközi porondon a Bajnokok Ligájában kezdte az idényt, s ugyan a rendkívül erős csoportból nem sikerült továbbjutnia a BL-ben, a második számú sorozatba, az Európa-kupába így is kvalifikálta magát – itt az első csoportkörnek Linz ad otthont.

A PTE PEAC a D-csoport egyik favoritjaként várta a rajtot: az öt együttes közül a magyar bajnokot az európai szövetség a 16. helyen rangsorolta, míg a CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (vagyis a Székelyudvarhely) a 20., a STK Libertas Marnikolor a 28., az ASD Marozzi a 31., a házigazda SPG Linz pedig a 36. helyre került.

A linzi torna első napján a pécsiek az SPG Linz ellen álltak asztalhoz. A magyar együttes a jól megszokott Pető Zsolt, Demeter Lehel, Gerold Gábor trióval szerepelt, míg az ellenfélnél a szlovák Samuel Kaluzny és a dél-koreai Kim Te Hjun mellett lehetőséget kapott a magyar válogatott keretéhez tartozó fiatal Juhász Patrik. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően alakult, a szerbiai Pető mindkét partiját hozta, Demeter is megnyerte a maga meccsét, csak a harmadik helyen játszó Gerold kapott ki, igaz, nehéz dolga volt, hiszen neki jutott az osztrákok dél-koreai légiósa.

A győzelemmel rajtoló és a második csoportkörbe jutásért – amihez a csoport első két helyének valamelyikét kell megszerezni – küzdő pécsiekre nehéz péntek vár, ugyanis délelőtt a Székelyudvarhely, délután pedig a horvát STK Libertas Marnikolor ellen állnak asztalhoz.

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
Férfiak. D-csoport, Linz
PTE PEAC Kalo-Méh–SPG Linz (osztrák) 3:1

Pető Zsolt–Kaluzny 3:1 (6, 9, –10, 8), Demeter Lehel–Juhász Patrik 3:0 (5, 11, 6), Gerold Gábor–Kim Te Hjun 0:3 (–6, –4, –5), Pető–Juhász 3:1 (–7, 8, 9, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik