SZ. M. 2021.09.21 12:24 Frissítve: 2021.09.21 14:09

Asztalitenisz: Eb-újoncok a Kolozsvárra utazó csapatban

Véglegessé vált a kedden kezdődő kolozsvári csapat Európa-bajnokságra utazó férfi és női válogatottunk névsora, amelyben helyet kapott a pályafutása első csapat Eb-jére készülő András Csaba és Imre Leila is.

 

Imre Leila júniusban pályafutása első csapat Eb-jére készül (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A válogatott keret tagjainak az olimpia után nem sok idejük volt a pihenésre, hiszen az ősszel még két fontos eseményt rendeznek: a csapat Európa-bajnokságot (szeptember 28.–október 3., Kolozsvár) és az egyéni világbajnokságot (november 23-29., Houston). Előbbi rajtjáig már csak néhány nap van hátra, így a két kapitány véglegesítette a kontinenstornára utazó együttes névsorát. Muskó Péter döntése alapján a férfiaknál a Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor mellett a csapat Eb-n újonc András Csaba utazik Kolozsvárra.

„Lakatos Tamás sérüléséből most jön vissza, még nincs megfelelő formában, ezért rá most nem számíthattam, így került be a csapatba a fiatal András Csaba” – mondta Muskó Péter a férfiak szakvezetője. A mieink az augusztusi selejtezőn szerezték meg a 26 csapatos mezőny utolsó, még szabad helyét, a sorsolásnál pedig a G-jelű csoportba kerültek, ahol Horvátország, Csehország és Olaszország lesz az ellenfél, s csak a csoport győztese jut tovább a negyeddöntőbe.

 
A kapitány kitette Pergelt a válogatott keretből
Az elnök szerint sportszakmai kérdés, hogy Pergel kikerült a válogatottból

A nőknél miután Pergel Szandra kikerült a keretből, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a fiatalítás jegyében Póta Georgina és Madarász Dóra mellett Nagyváradi Mercédesznek és a magyar bajnoki címvédő, nem mellesleg ugyancsak Eb-újonc Imre Leilának szavazott bizalmat. A két évvel ezelőtt Nantes-ban bronzérmet szerző női csapatunkat ezúttal az ötödik helyen emelték ki, a csoportkörben Portugália és Horvátország ellen áll asztalhoz, s a férfiakhoz hasonlóan itt is a csoport legjobbja kvalifikálja magát a negyeddöntőbe.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-PROGRAMJA
FÉRFIAK

Szeptember 28., 10.00: Magyarország–Horvátország
Szeptember 29., 10.00: Magyarország–Csehország
Szeptember 30., 10.00: Magyarország–Olaszország
NŐK
Szeptember 29., 19.00: Magyarország–Horvátország
Szeptember 30., 16.00: Magyarország–Portugália

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.

2021.10.13 13:42:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Kajakozóként már minden fontos címet megnyert, most újításként kipróbálja a kenuzást is.

2021.10.12 13:28:21

Egyéb egyéni MTI/K. B.

A Rióban győztes Paul Kehinde két és fél évig nem versenyezhet.