SZ. M. 2021.06.13 19:42 Frissítve: 2021.06.13 19:44

Asztalitenisz: a férfiaknál a Pécs, a nőknél a Budaörs a bajnok

Az élvonalbeli csapatbajnokság fináléja papírforma eredménnyel zárult, a férfiaknál a PTE PEAC a harmadik, a nőknél a Budaörsi SE az ötödik aranyérmét gyűjtötte be.

 

A Budaörs az ötödik aranyérmét szerezte (Fotó: Tumbász Hédi)


Nehéz lenne azt mondani, hogy nagy izgalmakat hozott Budaörsön a férfi és a női csapatbajnoki finálé, bár a hölgyeknél akadt pillanat, amikor meglepetés lógott a levegőben: a trónkövetelő Budapesti Erdért két párharc után 2:0-ra vezetett, de aztán a vendéglátó alakulat Póta Georgina, Surján Szabina, Fazekas Mária hármasa letörte az Erdért játékosainak lelkesedését. A jelenleg idehaza egyértelműen a legerősebb játékoskerettel büszkélkedő budaörsiek összességében könnyen érvényesítették a papírformát. A bronzmeccs viszont legalább éles küzdelmet hozott, a Szekszárd és a Kecskemét az utolsó pillanatig nyitott küzdelmét végül a mindhárom egyéni mérkőzését megnyerő szerb Aneta Maksuti vezérelte szekszárdiak nyerték meg.

Pécsre került a trófea a férfiaknál (Fotó: Tumbász Hédi)A férfiaknál még ennyi izgalmat sem hozott az aranycsata, a címvédő PTE PEAC–Szerva ASE összecsapáson legfeljebb az lehetett a kérdés, hogy pécsiek „csont nélkül” nyerik-e történetük harmadik bajnoki címét. Nos, a szécsényiek egyik legjobbja, Jakab János kicsit elodázta az ellenfél ünnepét, amely így végül nem 4:1-es győzelemmel söpörte be a bajnoki trófeát, míg a bronzérmet a tavalyi döntős Celldömölk szerezte meg.

EXTRALIGA, NÉGYES DÖNTŐ, BUDAÖRS
FÉRFIAK
Döntő:
PTE PEAC Kalo-Méh I–Szerva ASE Szécsény 4:1
A 3. helyért:  CVSE-Swietelsky Future FM I–Floratom Szegedi AC 4:0

NŐK
Döntő:
SH-ITB Budaörsi SC I–Budapesti Erdért SE 5:2
A 3. helyért:  Szekszárd AC I–Kecskeméti Spartacus SK és KT 6:4

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.

2023.12.04 22:28:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legmagasabb szinten összezárt és összefogott a sportág.