V. Á. 2022.05.23 16:34 Frissítve: 2022.05.23 18:19

AIPS: két magyar sportfilm is a legjobb tíz közé jutott

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) médiadíjáért kiírt pályázaton két magyar film is a legjobb tíz közé jutott a maga kategóriájában – írja a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

 

A Gereben Lívia kosárlabdázóról készített alkotás is a legjobb tíz között (Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság)

 

Az immár negyedik alkalommal kiírt médiadíjért összesen 11 kategóriába benevezett, rekordot jelentő 133 országból érkezett 1732 pályamű előzsűrizését az AIPS 24 tagú, öt kontinensről tapasztalt sportújságírókat felsorakoztató végrehajtó bizottsága végezte, ennek a grémiumnak dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke személyében magyar tagja is volt.

A filmesek sportolói portré kategóriájában Muhi András Pires Egy mindenkiért című, a háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardvívóról, Szilágyi Áronról forgatott alkotása van még versenyben.

A dokumentumfilmesek versenyében Tihany Viktor, a legutóbbi M4 Sport – Az Év sportolója gála műsorvezetője van még versenyben, Gereben Lívia kosárlabdázóról készített, Amíg a vérem hajt! címmel.

„Rengeteg segítséget kaptam, mialatt küzdöttem a betegséggel, most pedig remélem, hogy ez a film lesz segítség azoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek” – mondta el a film kapcsán a leukémiából kigyógyult Gereben Lívia.

A film elkészítésében, Tihany Viktor mellett, az M4 Sport további munkatársai, Péter Ágoston, Kulcsár András, Németh Gábor is részt vettek.

Tihany Viktor készítette az Amíg a vérem hajt! című dokumentumfilmet (Fotó: Tumbász Hédi)


A napokban minden kategóriában bejelentik, melyik három pályázó lépett még egyet a cél felé. Az ünnepélyes díjátadót június 12-én Katarban, a Kalifa Stadionban tartják, amely nyolc mérkőzésnek is otthont ad az idei labdarúgó-világbajnokságon.

A díjátadóra meghívást kapott lapunk főszerkesztője, Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, az AIPS Europe alelnöke, valamint dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja is.

Tavaly Szilágyi Anna a fiatal fotóriporterek között győzött, idén szintén versenyben van ebben a kategóriában a Like whales, Mint a bálnák című képével.

Like whales, Mint a bálnák – Szilágyi Anna fotója

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.