Románia: már rögbimeccsen is előfordulnak magyarellenes rigmusok – videó

Vágólapra másolva!
2023.02.04. 16:55
null
Körülbelül 25-30 ultra skandált magyarellenes rigmusokat a Románia–Lengyelország rögbimeccsen (Fotó: prosport.ro)
Magyarellenes megnyilvánulások voltak két szombati romániai sporteseményen is, az egyik közülük vállaltan a Sepsi OSK–FCU Craiova múlt vasárnapi labdarúgó-mérkőzés korai lefújására reagált.

A Nagyszebenben játszott Hermannstadt–FC Arges élvonalbeli futballmérkőzésen a vendégszurkolók szidalmazták néhány percig Magyarországot, de Andrei Antonie játékvezető nem lépett közbe.

A Bukarestben megrendezett Románia–Lengyelország válogatott rögbitalálkozón egy 20-25 fős csoport vette elő a magyarellenes rigmusokat, miközben egy „Saját hazánkban sérelmeznek minket és azt akarjátok, hogy rendesen viselkedjünk?” feliratot feszítettek ki. A Gazeta Sporturilor sportlap értelmezése szerint a Youth Romania elnevezésű ultracsoport a közismert magyar–lengyel barátság miatt választotta ezt a mérkőzést, hogy a Sepsiszentgyörgyön történtekre reagáljon (VIDEÓ ITT).

A meccset követően Alin Petrache, a román rögbiszövetég (FRR) elnöke elítélte az ultrák akcióját.

Én speciel nem hallottam a rigmusokat, de ha így történt, akkor az nagyon zavar. Ezeknek az embereknek és akcióiknak semmi keresnivalójuk nincs a rögbiben. Mi régi, elfeledett értékeket képviselünk és nem akarjuk, hogy az ilyen rigmusok megmérgezzék a sportágunkat” – mondta Alin Petrache.

Szerintem ez nincs rendjén. Nem akarunk belekeveredni a fociultrák játszmáiba. Mi a rögbivel foglalkozunk és a sportág valódi szerelmeseit szeretnénk látni a meccseinken” – határolódott el a lelátón történtektől a román rögbiválogatott csapatkapitánya, Mihai Macovei is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik