S. T. J.
2023.09.26 23:55 Frissítve: 2023.09.27 08:43

Ismét pontot rabolna az FTC-től a KTE; Nagy jövés-menés a Honvéd férfi kosárcsapatánál

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Hét pont. Ennyit szerzett az előző idényben az újonc Kecskeméti TE a Ferencváros elleni három bajnokin összesen. A KTE hazai pályán kétszer 2–0-ra nyert, míg a Groupama Arénában 1–1-es döntetlent ért el. Szalai Gábor jócskán kivette a részét a sikerekből, kiváló védőmunkája mellett egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott az FTC elleni találkozókon. A 23 éves védő, akinek remek teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, a szerdai, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés kapcsán a Nemzeti Sportnak azt mondta: „Minden meccsen a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, de ha ismét pontot tudnánk elhozni a Ferencváros otthonából, aligha lennék elégedetlen.”

Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata első ránézésre kedvező kvartettbe került a Bajnokok Ligájában – miközben más csoportokban a címvédő Pro Reccót az Olympiakosszal és a Juggal, a Novi Beogradot a Bresciával sorsolták össze –, ám Nyéki Balázs vezetőedző szerint hiba lenne lebecsülni az ellenfeleket. Az itthon évek óta egyeduralkodó Ferencvárosra már a szerdai nyitányon jelentős erőfelmérő vár, a montenegrói Jadran Herceg Novi érkezik a Komjádi uszodába. „Jó lenne eljutni a végjátékig, de nem szaladnék ennyire előre, egyelőre az a legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjünk” – mondta lapunknak Nyéki Balázs. Minden kvartettből két csapat jut tovább, a csoportelsőkre papíron könnyebb sorsolás vár a második csoportkörben, amelyet a négyes döntő követ.

Jókora jövés-menés volt a férfi kosárlabda-élvonalba tavaly 21 év után visszajutó, majd az idén éppen benn maradó Budapesti Honvéd háza táján. Új a szakmai igazgató (Báder Mártont a szövetség elnökének választották meg, a helyét Fodor Márton foglalta el); új az edző (Baksa Szabolcs Sopronba távozott, helyette érkezett a szerb Zlatko Jovanovics); s a játékoskeret is jócskán kicserélődött. A három új légiós közül a két amerikai, Jalen Henry (Körmend) és Isiah Brown (Kaposvár) is játszott már az NB I-ben. Lautaro López, aki az előző évadban Szlovákiában kosarazott, a második argentin lesz a magyar élvonalban: Fabrizio Vay 2009 őszétől hat hónapot játszott Pécsen.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.11.30 10:50:46

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.29 10:45:37

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.29 10:36:08

Egyéb csapat nemzetisport.hu

2023.11.20 17:59:46

Egyéb csapat nemzetisport.hu

A sport attól olyan szép, hogy mindenki nyerhet a végén. (X)