S. T. J.
2022.09.20 22:59

Cortina bízik a folytatásban; Gojak a Nemzetek Ligájára készül

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Címlapsztorink vendége Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, akinek vezetésével a mieink benn maradtak az elitmezőnyben. Az olasz-kanadai szakember lapunknak elmondta: reményei szerint a dániai siker valami még jobbnak a kezdete. „Szeretnénk legalább ezen a szinten maradni, ez viszont nem lesz egyszerű feladat, ugyanis a női hokijátékosok száma jelenleg limitált Magyarországon, és néhány tapasztaltabb játékosunk jövője egyelőre kérdéses” – fejtegette Cortina, aki korábban a férfiválogatottat is az A-csoportba vezette. Beszélt arról is, hogy már tárgyalt a szövetséggel a folytatásról, és úgy tűnik, mindkét fél a közös folytatást támogatja, neki azonban vannak kötelességei a klubcsapata felé is.

Amer Gojak, a Ferencváros bosnyák válogatott középpályása a Montenegró és Románia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készül. A középpályáson kívül az FTC játékosai közül Adnan Kovacevic, Eldar Civic és Muhamed Besic is meghívót kapott a bosnyák kapitánytól. Ami a Nemzetek Ligája-csoportjukat illeti: Gojak szerint saját kezükben van a sorsuk, s mindent megtesznek, hogy megőrizzék az első helyet a csoportban, igaz, Montenegró, Finnország és Románia sem könnyű ellenfél. A válogatott szünet után a Fradira a szerb Crvena zvezda elleni ütközetek várnak, előbb Belgrádban, majd Budapesten. Megkérdeztük a légióst, szerinte mire számíthatunk a két meccsen.

Áprilisban jelentette be a visszavonulását a vízilabdázó Szirányi Balázs, aki játékos-pályafutása utolsó négy idényét a Honvédnál töltötte. A 39 éves pólós nem szakadt el a sportágtól, utánpótlásedzőként a klub kötelékében maradt, a 2010-es korosztály csapatát irányítja, s persze a korábbi csapattársakkal is tartja a kapcsolatot. Lapunknak elismerte: azért furcsa érzés számára, hogy már nem a medencében, hanem a parton vannak feladatai, de a napi edzésekkel járó terhelés egyáltalán nem hiányzik neki, és bármilyen meglepő, egyelőre a meccsélmény sem.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.08.25 23:08:07

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A „legvidámabb olimpia”, aminek a múltjukkal – lásd: Berlin, 1936 és ami utána jött – is birkózó németek a münchenit tervezték, a félelem, a bizalmatlanság alkalmává változott.

2022.08.08 15:59:26

Egyéb csapat nemzetisport.hu

Megmutatjuk, hogyan választhatod ki a céljaidnak leginkább megfelelő, praktikus és tökéletes minőségű megoldást! (x)

2022.07.11 14:22:00

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY

Az olimpiai csapatsportban nyert vb-címeink évszámai: 1965, 1973, 1994, 2003, 2005, 2013.