WTCR: Michelisz a hetedik helyen zárt az első versenyen

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 14:52
null
Michelisz Norbert a hetedik helyen zárt az első versenyen (Fotó: AFP, archív)
Michelisz Norbert hetedik, Boldizs Bence 15., míg Tassi Attila tizenhetedik lett a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi hétvégéjének első versenyén, amelyet az argentin Néstor Girolami nyert meg.

 

A fordított rajtrácsos első versenyen (amely a WTCR történetének első csehországi viadala) Petr Fulín indulhatott a pole pozícióból, miután a hazai pályán versenyző, szabadkártyával induló pilóta a tizedik helyen zárta a pénteki időmérő második szakaszát.

Fulín mellől Néstor Girolami, a második rajtsorból Yvan Muller és Thed Björk várhatta a piros lámpák kialvását Mostban. Michelisz Norbert a nyolcadik helyről vághatott neki a nyitó futamnak, míg Tassi Attila a 17., Boldizs Bence pedig a 19. pozícióba parkolhatta le az autóját a rajtrácson.

Fulín és Nathanaël Berthon kicsúszott az első körben, Michelisznek nagy mázlija volt, épp előtte történt az eset, és noha rá kellett lépnie a fékre, kívülről kerülni tudott, és a hetedik helyen haladhatott tovább. Az öszetettben tizenegyedik pozícióban tanyázó Tassi remekül haladt, négy kör után már a tizedik helyen állt, s további négy körrel később még egy pozícióval előrébb lépett. Nem sokkal később azonban ki kellett állnia a boxutcába, mivel az autója meghibásodott. Noha visszatért a pályára, a 12. körben ismét kiállt, és végül a 17. helyen értékelték.

Michelisz védekezésre kényszerült az időmérőn győztes Mikel Azconával szemben, és mindezt remekül csinálta, nem tudott előzni a spanyol. A magyar világbajnok végül hetedikként ért célba.

Az élen szinte végig a Münnich MS két argentin pilótája, Néstor Girolami és Esteban Guerrieri haladt, és ugyanezt a helyzetet a verseny végéig megőrizték, előbbi győzött, utóbbi pedig a második helyen zárt.

Boldizs Bence tizenötödik lett.

Folytatás 17.50-kor a második versennyel!

WTCR
CSEHORSZÁG, ELSŐ VERSENY
1. Néstor Girolami (argentin, Münnich MS)
2. Esteban Guerrieri (argentin, Münnich MS)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
4. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
5. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
...
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
15.
Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)
...
17.
Tassi Attila (magyar, Honda)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik