WTCR: Girolami nyitott az élen, Tassi a top 10-ben a Hungaroringen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 10:37
null
Tassi Attila 9. lett az első edzésen (Fotó: Meder István)
Néstor Girolami nyitott az élen a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első szabadedzésén. A Honda versenyzője mögött Santiago Urrutia és Mikel Azcona zárt a Hungaroringen, a magyar versenyzők közül a legerősebben Tassi Attila kezdett, aki a kilencedik lett a nyitó tréningen.

 

Szombat délelőtt vette kezdetét a WTCR magyarországi versenyhétvégéje az első szabadedzéssel. A mezőnyt kellemes, napos idő fogadta a Hungaroringen, így a körülmények ideálisak voltak a gyakorlásra.

A nyitó tréning első felében főként az Audi és a Honda diktálta a tempót, majd nem sokkal a fél táv előtt a Zengő motorsportos Mikel Azcona ugrott az első helyre. A magyar versenyzők ekkor a top tízen kívül álltak.

Az utolsó negyedórában Santiago Urrutia vette át a vezetést a Lynk & Cóval, s az uruguayi versenyzőt csak az utolsó pillanatokban sikerült letaszítani az élről. Az első tréningen a hondás Néstor Girolami bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Urrutia és Azcona zárt.

Michelisz Norbert a 14. pozícióban nyitott a Hungaroringen, a magyarok közül csak Tassi Attila fért be az első tízbe – a Honda-pilóta a 9. lett az első edzésen. Boldizs Bence a 21. helyen kezdett a hazai hétvégéjén.

Folytatás 12.30-kor a második szabadedzéssel!

WTCR
HUNGARORING, ELSŐ SZABADEDZÉS

1. Néstor Girolami (argentin, Honda) 1:52.995
2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) +0.126
3. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport) +0.142
4. Yann Ehlacher (francia, Lynk & Co) +0.162
5. Nathanaël Berthon (francia, Audi) +0.172

9. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.456

14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.652

21. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) +2.378

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik