WTCR: Ehrlacher világkupagyőztes; újra dobogón a Zengő Motorsport

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 13:59
null
Ehrlacher lett a legfiatalabb túraautó-bajnok (Fotó: DPPI)
Yvan Muller aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) záró versenyhétvégéjének fordított rajtrácsos futamán, míg mögötte Jean-Karl Vernay és a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona zárt. Yann Ehrlacher hatodikként szelte át a célvonalat,  amivel bebiztosította a világkupa-győzelmét, míg a magyarok közül Michelisz Norbert az ötödik, Tassi Attila a nyolcadik, Kismarty-Lechner Gábor a tizennegyedik lett, így mind a hárman pontot szereztek. Boldizs Bence kiesett.

 

Yvan Muller várhatta az élről a piros lámpák kialvását a fordított rajtrácsos futamon, míg mellőle Michelisz Norbert indulhatott. A második sorban Gilles Magnus és a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona rugaszkodhatott el, a vk-éllovas Yann Ehrlacher a kilencedik, míg legközelebbi kihívója, Esteban Guerrieri a tizennyolcadik helyről startolhatott.

A magyarok közül Boldizs Bence a tizenegyedik, Tassi Attila a tizennegyedik, míg Kismarty-Lechner Gábor az utolsó helyről vághatott neki a tízkörös versenynek.

Muller megtartotta a vezetést, mögé Magnus sorolt be, míg Michelisz a harmadik pozícióba esett vissza. Mögöttük Jean-Karl Vernay és Azcona érkezett az első ötösben. Hátrébb Tassi a tizenharmadik, Kismarty-Lechner a huszadik, míg Boldizs az utolsó pozícióban haladt.

A második körben Micheliszt Vernay is lehagyta, a Hyundai-pilóta így a negyedik helyre esett vissza, míg az összetettben második Esteban Guerrieri Boldizzsal ütközött össze, s volt kénytelen feladni a versenyt, ami azt jelentette, hogy ha az abban a pillanatban hatodik helyen haladó Ehrlacher megtartja a pozícióját, bajnok lehet egy futammal a vége előtt.

Michelisz nem sokkal később újabb helyett bukott, a Hyundai mellett a Zengő Motorsportot terelő Azcona hagyta le a negyedik pozícióért. A spanyol az előzést követően Magnus Audijára kezdett tapadni, míg Tassi a kiesések után a kilencedik helyre jött fel.

A hetedik körben az első futamon csapattársát a győzelemért az utolsó körben elengedő Néstor Girolami alatt füstölt el a Honda, s miután a pilóta rossz helyen állt meg a pályán, biztonsági autós szakasz következett. Ekkor Muller, Vernay, Magnus, Azcona, Michelisz és Ehrlacher haladt az első hatosban, utóbbi tehát tovább is jó helyzetben volt a bajnoki küzdelem szempontjából.

A mezőnyt két körrel a vége előtt engedték el újra, az utolsó körben még Azcona mutatott be egy szép előzést Magnus ellen, amivel újabb dobogót szerzett a Zengő Morosportnak. A diadalt Muller, míg a világkupát Ehrlacher húzta be!

A mieink közül Michelisz ötödik, Tassi nyolcadik, míg Kismarty-Lechner tizennegyedik lett, vagyis mindhárman pontot szereztek.

Folytatás 15 óra 15 perckor az idényzáró futammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik