H. L. 2020.11.15 13:59 Frissítve: 2020.11.15 19:48

WTCR: Ehrlacher világkupagyőztes; újra dobogón a Zengő Motorsport

Yvan Muller aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) záró versenyhétvégéjének fordított rajtrácsos futamán, míg mögötte Jean-Karl Vernay és a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona zárt. Yann Ehrlacher hatodikként szelte át a célvonalat,  amivel bebiztosította a világkupa-győzelmét, míg a magyarok közül Michelisz Norbert az ötödik, Tassi Attila a nyolcadik, Kismarty-Lechner Gábor a tizennegyedik lett, így mind a hárman pontot szereztek. Boldizs Bence kiesett.

Ehrlacher lett a legfiatalabb túraautó-bajnok (Fotó: DPPI)

 

Yvan Muller várhatta az élről a piros lámpák kialvását a fordított rajtrácsos futamon, míg mellőle Michelisz Norbert indulhatott. A második sorban Gilles Magnus és a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona rugaszkodhatott el, a vk-éllovas Yann Ehrlacher a kilencedik, míg legközelebbi kihívója, Esteban Guerrieri a tizennyolcadik helyről startolhatott.

A magyarok közül Boldizs Bence a tizenegyedik, Tassi Attila a tizennegyedik, míg Kismarty-Lechner Gábor az utolsó helyről vághatott neki a tízkörös versenynek.

Muller megtartotta a vezetést, mögé Magnus sorolt be, míg Michelisz a harmadik pozícióba esett vissza. Mögöttük Jean-Karl Vernay és Azcona érkezett az első ötösben. Hátrébb Tassi a tizenharmadik, Kismarty-Lechner a huszadik, míg Boldizs az utolsó pozícióban haladt.

A második körben Micheliszt Vernay is lehagyta, a Hyundai-pilóta így a negyedik helyre esett vissza, míg az összetettben második Esteban Guerrieri Boldizzsal ütközött össze, s volt kénytelen feladni a versenyt, ami azt jelentette, hogy ha az abban a pillanatban hatodik helyen haladó Ehrlacher megtartja a pozícióját, bajnok lehet egy futammal a vége előtt.

Michelisz nem sokkal később újabb helyett bukott, a Hyundai mellett a Zengő Motorsportot terelő Azcona hagyta le a negyedik pozícióért. A spanyol az előzést követően Magnus Audijára kezdett tapadni, míg Tassi a kiesések után a kilencedik helyre jött fel.

A hetedik körben az első futamon csapattársát a győzelemért az utolsó körben elengedő Néstor Girolami alatt füstölt el a Honda, s miután a pilóta rossz helyen állt meg a pályán, biztonsági autós szakasz következett. Ekkor Muller, Vernay, Magnus, Azcona, Michelisz és Ehrlacher haladt az első hatosban, utóbbi tehát tovább is jó helyzetben volt a bajnoki küzdelem szempontjából. 

A mezőnyt két körrel a vége előtt engedték el újra, az utolsó körben még Azcona mutatott be egy szép előzést Magnus ellen, amivel újabb dobogót szerzett a Zengő Morosportnak. A diadalt Muller, míg a világkupát Ehrlacher húzta be!

A mieink közül Michelisz ötödik, Tassi nyolcadik, míg Kismarty-Lechner tizennegyedik lett, vagyis mindhárman pontot szereztek. 

Folytatás 15 óra 15 perckor az idényzáró futammal!

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.