WTCR: Ehrlacher pole-ban; Michelisz hetedik Olaszországban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.06. 16:37
null
Michelisz Norbert a hetedik helyen zárta az olaszországi időmérőt (Fotó: DPPI)
Yann Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Frédéric Vervisch, valamint Thed Björk zárt, míg a magyar versenyzők közül Michelisz Norbert a hetedik, Tassi Attila a 11., Boldizs Bence a 18. rajtpozíciót szerezte meg.

 

Gilles Magnus elsőségével vette kezdetét a WTCR olaszországi versenyhétvégéje, a belga 1:51.598-as körrel zárt az élen az év végén visszavonuló Gabriele Tarquini, valamint Yvan Muller előtt. A magyar indulók közül Tassi Attila nyitott a legjobban, a Honda pilótája nyolcadik lett, míg Michelisz Norbert és Boldizs Bence a top 10-en kívül végzett, előbbi a tizennegyedik, utóbbi a tizenkilencedik legjobb időt autózta.

A második edzésre aztán némileg átalakult a sorrend: Michelisz 1:49.775-ös körrel tört az élre, mögötte Santiago Urrutia, valamint Magnus érkezett, míg Tassi kilencedik, Boldizs tizenhetedik hellyel hangolt az időmérőre.

Az első szakaszban aztán a bajnokságot vezető Yann Ehralcher vette át a vezetést 1:49-569-cel, a franciát Urrutia és Magnus követte, s a továbbjutók között szerepelt Michelisz, illetve Tassi is – előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik pozíciót foglalta el, míg Boldizs a tizennyolcadik helyen esett ki.

A második szakaszban Frédéric Vervisch állt az élre az első köröket követően, s az 1:49.492-t futó belga onnantól nem is engedte ki a kezei közül az elsőséget. Mögötte Ehrlacher, Thed Björk, Magnus és Muller sorakozott, míg az utolsó pillanatokban javítani nem tudó Michelisz hetedikként, Tassi pedig tizenegyedikként búcsúzott.

Az utolsó szakaszban Vervisch hajtott elsőként pályára, a belga 1:49.510-es körrel iratkozott fel az időlistára. Másodikként Ehrlacher próbálkozott, s 163 ezreddel meg is javította Vervisch idejét, így átvette a vezetést. Harmadikként Björk vette birtokába a pályát, a svéd azonban egyiküknél sem tudott gyorsabb kört futni, mint ahogyan a negyedikként futó Magnus sem.

Utolsóként aztán Muller gurult ki a garázsból, ám az ő köre sem bizonyult jobbnak az elsőként próbálkozóknál, aminek értelmében Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót. A francia mellől Vervisch startolhat majd a második futamon, a második sorból Björk és Magnus rugaszkodhat el, míg a top 5-öt Muller zárja.

WTCR
OLASZORSZÁG, IDŐMÉRŐ

1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 1:49.347
2. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 1:49.510 +0.163
3. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 1:49.515 +0.168
4. Gilles Magnus (belga, Audi) 1:50.028 +0.681
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 1:50.656 +1.309
...
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
11. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
18. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)

Folytatás vasárnap 10 óra 15 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik