H. L.
2021.06.27 13:57 Frissítve: 2021.06.27 14:26

WTCR: Ehrlacher nyert; Tassi hetedik, Micheliszt kiütötték Portugáliában

Yann Ehrlacher aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének fordított rajtrácsos futamán. Mögötte Yvan Muller és Santiago Urrutia végzett, a mieink közül Tassi Attila hetedik, Boldizs Bence tizennyolcadik, míg Michelisz Norbert huszadik lett.

Tassi a hetedik helyen futott be az első versenyen (Fotó: DPPI)

 

Gabriele Tarquini szerezte meg a tizedeik helyet a szombati időmérőn, aminek értelmében ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a fordított rajtrácsos futamon Estorilban. A Hyundai olasz pilótája mellől Yann Ehrlacher startolhatott el, míg a második sorból Yvan Muller és Santiago Urrutia, a harmadikból pedig a Hyundai és a Honda magyarja, vagyis Michelisz Norbert és Tassi Attila rugaszkodhatott el. 

A másik magyar Boldizs Bence az utolsó, 22. helyről vághatott neki a 13 körös futamnak. 

Tarquini  jól kapta el a rajtot, ám az első kanyarba már Ehrlacher érkezett meg az élen, míg mögé Muller, Urrutia és Monteiro sorolt be az első ötösbe. Hátrébb is sok volt a helycsere: Micheliszt eltalálták hátulról, míg a Hyundai magyarja Tassit lökte meg, aminek eredményeként előbbi kénytelen volt feladni a futamot, míg utóbbi a nyolcadik pozícióba esett vissza.

Rajtuk kívül Jea-Karl Vernay versenye is véget ért, a francia defektet kapott. Az esetek miatt a biztonsági autót is pályára kellett küldeni, amely a harmadik körben állt ki a mezőny elől. 

Ehrlacher jól jött el az újraindításnál, és sikerült is megtartania a vezetést, mögötte Tarquini, Muller, Urrutia és Monteiro érkezett. Bár az első kettős némileg elhúzott, a negyedik pozícióban haladó Urrutiát keményen támadta Monteiro, miközben a kettősre szorosan tapadt  Esteban Guerrieri és Mikel Azcona is. Hátrébb eközben Thed Björk ment el Tassi mellett a nyolcadik helyért, míg Boldizs a 19. pozícióba lépett előre.

A nyolcadik körben aztán Michelisz visszatért a pályára, ami mindenképpen jó hír volt a második verseny előtt, míg Tassinak először sikerült visszaelőznie Björköt, majd elkezdte lopni a távolságot Azcona mögött. A mezőny elejében közben kisebb dráma történt: a második helyen haladó Tarquini kapott defektet, és volt kénytelen lassan visszahajtani a bokszba. 

Ehrlacher így némileg megnyugodhatott az élen, mögé Muller zárkózott fel, míg a harmadik pozícióba Urrutia lépett fel.  Mögöttük rövidesen változás is történt: Monteiro csapatutasításra elengedte Guerrierit, aki így a negyedik helyet vette át, igaz, volt egy kikötés, az argentinnek vissza kell adnia a pozíciót az utolsó körben, ha nem sikerül előznie.

Ez meg is valósult, így Ehrlacher, Muller, Urrutia, Monteiro és Guerrieri sorrendben látta meg a kockás zászlót az első ötös. 

Tassinak végül nem sikerült előznie, így ő hetedikként futott be, Boldizs 18., míg Michelisz 20. lett. 

Folytatás 16 óra 15 perckor a második versennyel. 

WTCR
PORTUGÁLIA, ELSŐ VERSENY

1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
3. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co)
4. Tiago Monteiro (portugál, Honda)
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
...
7. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
18. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport)
...
20. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.