WTCR: 8 helyszín és hungaroringi idénynyitó a 2021-es versenynaptárban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.13. 15:15
null
A Hungaroring a 2021-es versenynaptárból sem maradt ki (Fotó: DPPI)
Elkészült a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es versenynaptára, amelyben öt európai és három ázsiai forduló kapott helyet. Az idény május közepén veszi kezdetét a Hungaroringen.

 

Bár a WTCR számára fontos piacnak számít Kína és más ázsiai országok, a koronavírus-járvány miatt idén kizárólag Európában versenyzett a mezőny. Viszont ha jövőre nagyjából rendeződik a helyzet, Michelisz Norbertékre több utazás vár.

A 2021-es idény jelen állás szerint Magyarországon veszi kezdetét május 14. és 16. között, majd utána Szlovákia, Németország, Portugália és Spanyolország következik. Ezután jön az idény utolsó három versenyhétvégéje Dél-Koreában, Kínában és Makaóban.

Ezen helyszínek közül Dél-Korea számít újnak, ami viszont az idei eredeti versenynaptárban szerepelt, ám a COVID-19 miatt végül mégsem debütálhatott a sorozatban. Ismét helyet kapott a naptárban Kína, azt azonban még nem döntöttek el, hogy pontosan melyik város melyik versenypályáján csaphat össze a mezőny. Az idényzáróra Makaóban kerül sor november 19. és 21. között.

A szervezők abban reménykednek, hogy a jövő évi versenyeket az ideiekkel ellentétben nézők előtt rendezhetik. Ha minden jól megy, bevezetik azt a változtatást, amit az idei szezonra szerettek volna, vagyis minden fordulóban két futamot rendeznek.

WTCR, A 2021-ES VERSENYNAPTÁR
május 14–16.: Hungaroring, Magyaroszág

május 22–24.: Slovakia Ring, Szlovákia
június 3–5.: Nürburgring–Nordschleife, Németország
június 25–27.: Vila Real, Portugália
július 9–11.: MotorLand Aragón, Spanyolország
október 8–10.: Inje, Dél-Korea
november 5–7.: Kína*
november 19–21.: Makaó
* a pontos helyszínről még nem döntöttek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik