WTCC: Michelisz a legjobb hondás, 4. lett az időmérőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.08. 14:14
null
Michelisz volt a legjobb hondás
Michelisz Norbert a negyedik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) moszkvai versenyének időmérőjén. A pole pozíció Yvan Mülleré lesz az első vasárnapi futamon. A magyar versenyző – aki a legjobb hondás volt az időmérőn – a második futamnak a hetedik helyről vághat neki.


Az eső, és a jó időzítés is döntött az első orosz WTCC-nagydíj időmérőjén. Az első szakaszt Tom Coronel zárta az élen Yvan Müller előtt, míg a két hondás, Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini csípte el az utolsó két bejutó helyet a Q1-ben.

A második szakaszban a heves esőzés miatt már csak egy kör jutott mindenkinek, és ahogy a szezon során már sokadszor, most is Yvan Müller volt a leggyorsabb, és 1:43.335-ös időt autózva megszerezte harmadik pole-ját is sorozatban.

A Hondával versenyző Michelisz Norbert az utolsó pillanatig várt, és végül a leintés előtt egy 1:43.772-es idővel bejött a negyedik helyre, ezzel a legjobb hondásként végzett.

A második versenyen a marokkói Mehdi Bennani indulhat az élről, míg Michelisz a hetedik pozícióból startolhat.

„Nem tudom, hogy honnan jött ez az eredmény. Nehezek voltak a körülmények, mert a Q2-ben már elkezdett esni az eső az első gyors körön. Ráadásul szerencsétlen helyzetben voltam, mert az előttem haladó James Nash hibázott a gyors körén és pont annyira futottam rá, hogy meg tudtam előzni, de ez sok időbe került. Jó dolog, hogy lehettem volna gyorsabb is, ugyanakkor nem akarok telhetetlen lenni, mert a 2. szabadedzés után reménykedtem benne, hogy bejuthattunk a legjobb 10-be. Arra nem számítottam, hogy az első négyben benne leszünk. Nagyon örülök neki, hogy sikerült ilyen jó eredményt elérni, legeredményesebb hondások vagyunk az időmérőn, ami megint nagyon jó érzés. Bízom benne, hogy holnap a futamokon is jól fogunk szerepelni és értékes pontokat szerezhetünk. Ha az autó továbbra is ilyen jól fog működni, akkor dobogós helyezésekért is küzdhetünk" – értékelt Michelisz.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC), OROSZ NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ

1. Yvan Müller (francia, Chevrolet Cruze) 1:43.335 perc
2. Tom Coronel (holland, BMW), 0.070 mp hátránnyal
3. Robert Huff (brit, Seat), 0.131 mp hátránnyal
4. Michelisz Norbert (magyar, Honda), 0.437 mp hátránnyal
5. Gabriele Tarquini (olasz, Honda), 0.505 mp hátránnyal
6. James Thompson (brit, Lada), 0.647 mp hátránnyal
7. Pepe Oriola (spanyol, Seat), 0.657 mp hátránnyal
8. Michel Nykjaer (dán, BMW), 0.822 mp hátránnyal
9. Charles Ng (hong-kongi, BMW), 1.086 mp hátránnyal
10. Mehdi Bennani (marokkói, BMW), 1.103 mp hátránnyal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik