TCR World Tour: Michelisz nyolcadik a spái időmérőn

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 11:31
null
Michelisz Norbert (elöl) a nyolcadik helyről rajtolhat a spái első futamon (Fotó: europe.tcr-series.com)
A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar versenyzője, Michelisz Norbert a nyolcadik helyen végzett a TCR World Tour második állomásának időmérőjén Spa-Francorchamps-ban. A pole pozíciót Yann Ehrlacher szerezte meg.

 

Három szabad hétvége után folytatódott a WTCR utódsorozata, a TCR World Touridei kiírása, a mezőny Spa-Francorchamps felé vette az irányt, ahol az első versenyhétvégén pole pozíciós és az első futamon győzedelmeskedő Michelisz Norbert az első szabadedzésen 1.7 másodperces lemaradással a 14., míg a másodikon 658 ezredes lemaradással a 9. helyen végzett.

A BRC Hyundai N Squadra Corse-istálló magyar versenyzője a kvalifikáció első szakaszában mindent egy körre tett fel, hiszen hat perccel a vége előtt még nem állt a neve mellett gyors kör és az utolsó helyet foglalta el. Michelisz végül a 11., vagyis az utolsó előtti továbbjutó pozícióban ment tovább a kétrészes időmérő döntő szakaszába, és vele együtt a csapattársa, Mikel Azcona is kvalifikálta magát a Q2-be.

A második szakaszban Michelisz az első próbálkozásokat követően a 9. pozíciót foglalta el, majd végül egy helyet javítva a 8. rajtkockát szerezte meg az első versenyre, aminek értelmében a részben fordított rajtrácsos második futamon a harmadik pozícióból várhatja majd a piros lámpák kialvását.

A pole pozíciót Yann Ehrlacher szerezte meg, mellőleMa Csing-hua indulhat, míg a második sorból Néstor Girolami és Kobe Pauwels rugaszkodhat el. MIchelisz márkatársa, Azcona a 11. helyről vághat neki mindkét futamnak, miután forgalomba került a gyors körén.

Folytatás 15 óra 30 perckor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik