Rali-vb: Rovanperä harmadik alkalommal nyert az idényben

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 17:23
null
Kalle Rovanperä Portugáliában is győzött (Fotó: AFP)
A világbajnoki pontversenyben élen álló finn Kalle Rovanperä nyerte a Portugál ralit, a világbajnoki sorozat negyedik versenyét – közölte az MTI.

 

A 21 éves Rovanperä mögött alig 15 másodperces hátránnyal a brit Elfyn Evans végzett másodikként, míg a harmadik a spanyol Dani Sordo lett.

Rovanperä karrierje ötödik futamgyőzelmét aratta, a most zajló szezonban sorozatban a harmadikat. Idén az első futamon, Monte-Carlóban negyedik lett, majd február végén megnyerte a Svéd ralit, április közepén pedig a Horvát ralit.

A 48 éves, kilencszeres világbajnok francia Sébastien Loeb (Ford), valamint 38 éves honfitársa, a nyolcszoros vb-győztes Sébastien Ogier (Toyota) egyaránt balszerencsés futamon van túl. Loeb pénteken biztonsági falnak hajtott, majd motorhiba miatt szombaton feladta a versenyt, míg Ogier teljesítményét az első napon defekt, a másodikon baleset nehezítette, és csak az 51. helyen zárt.

A világbajnokság június 2. és 5. között Olaszországban folytatódik.

RALI
Portugál rali, a világbajnokság 4. futama, Matosinhos
1. Kalle Rovanperä, Jonne Halttunen (finn, Toyota) 3:44:19.2 óra
2. Elfyn Evans, Scott Martin (brit, Toyota) 15.2 másodperc hátrány
3. Dani Sordo, Candido Carrera (spanyol, Hyundai) 2:17.3 perc h.

A vb-pontverseny állása 4 futam után (még 9 van hátra): 1. Rovanperä, Halttunen 106 pont, 2. Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe (belga, Hyundai) 60, 3. Takamoto Kacuta, Aaron Johnston (japán, ír, Toyota) 38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik