Rali: Herczig sorozatban harmadik bajnoki címére hajt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.17. 11:33
A 2015-ös és a tavalyi magyar bajnoki cím után idén újra a végső győzelem a célja Herczig Norbert raliversenyzőnek, aki ezúttal is egy Skoda Fabia R5 volánja mögött vág neki a március 31-én rajtoló szezonnak.

A pilóta és a Mol közös, pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az olajipari vállalat szorosabbra fűzte az együttműködést a háromszoros ob-győztes versenyzővel, aki az elmúlt két évben magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte meg a hazai sorozatot.

Herczig a 2017-es idényben nemcsak a Mol saját fejlesztésű versenyüzemanyagát használja majd, hanem tagja lett a vállalat sportolói csapatának is, így csatlakozott többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áronhoz, az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danutához, valamint a szintén ötkarikás aranyérmes Gyurta Dániel úszóhoz.

Herczig Norbert azt mondta, a korábbiakhoz hasonlóan az idén is Bacigal Igor navigátorral áll rajthoz, s bár erős lesz a mezőny mind a rivális pilóták, mind pedig a rivális autók szempontjából, célja a címvédés, és így pályafutása negyedik magyar bajnoki címének megszerzése.

A hazai ralis bajnokság március 31-én kezdődik a Miskolc-ralival, majd Ózd, Szombathely, Székesfehérvár, Veszprém és Komló után októberben a Budapest-ralival zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik