KOVÁCS NIKOLETT 2015.11.21 21:14 Frissítve: 2015.11.21 21:38

Race of Champions: Vettel lett a bajnokok bajnoka

„Még sosem sikerült nyernem, szóval, köszi, Seb” – mondta a második helyezett Tom Kristensen a Race of Champions sajtótájékoztatóján. „Sajnálom. Azaz nem, egyáltalán nem sajnálom” – vágott vissza nevetve az első helyezett Sebastian Vettel, aki először nyerte meg a bajnokok versenyét.

Sebastian Vettel a Race of Champions trófeájával (Fotó: Kovács Nikolett)

 

Vettel útja Petter Solbergen, Nico Hülkenbergen és a tavalyi győztes David Coulthardon keresztül vezetett a döntőig.

„Őszintén szólva, a sokévnyi sikertelen próbálkozás után talán én vagyok a legjobban meglepve, hogy most végre sikerült nyernem. Az új rendszer nem könnyítette meg a dolgunkat, hiszen nem sok időt tölthettünk az autókban, de mindenkinek azonosak voltak a feltételek, így a verseny teljesen igazságos volt. Nem tagadom, nagyon ideges voltam a döntő előtt. Az első futamban mindent beleadtam, hogy nyerjek, aztán hosszú-hosszú várakozás következett. Sajnálom, hogy Tomnak gondja akadt a második futamban, de nagyon boldog vagyok, hogy győztem. Tom kemény ellenfél, hiszen, ha kell lágyan, ha kell, agresszíven vezet, és nagyon gyorsan tud alkalmazkodni a körülményekhez” – foglalta össze a történteket Sebastian Vettel.

A hosszú várakozás, amire célzott, a második összecsapásuk előtt történt. Tom Kristensen ROC buggyjából ugyanis olaj folyt a pályára, a szennyeződést tucatnyi pályamunkás próbálta meg minél gyorsabban eltüntetni. A második csatát végül KTM X-Bow-kkal futották le, ám Mr. Le Mans-nak ezzel sem volt szerencséje.

„Úgy tűnik, hogy DC (David Coulthard – a szerző) nagyon gyorsan akart az italos pulthoz érni az elődöntő után. Talán nem vette észre, de amivel lekoccolta a falat, az egy autó volt. Nem akarok kifogásokat keresni vagy reklamálni, de sajnos az autó nem akart jobbra fordulni, és ez azonnal ki is derült. Minden esélyem el is szállt abban a pillanatban. Ettől függetlenül Seb megérdemli a győzelmet, remekül ment ma” – fogalmazott a dán pilóta, aki nem igazán tudta leplezni csalódottságát.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.