MotoGP: törölték az Argentin Nagydíj pénteki programját

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 17:02
null
Forrás: motogp.com
Címkék
Nehézségekbe ütközött a csapatok felszerelésének Indonéziából Argentínába szállítása: bár napokon át azt ígérték, hogy a késésben lévő szállítmány is megérkezik helyi idő szerint csütörtök délig a pályára, ez nem történt meg – sőt sokan csak pénteken jutnak majd hozzá motorjaikhoz és mindegy egyéb eszközükhöz –, így a szervezőknek nem maradt választásuk, mint törölni a pénteki edzéseket.

 

Magyar idő szerint csütörtök délután öt órakor tart sajtótájékoztatót Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnök-vezérigazgatója a rendkívüli helyzet miatt.

Amit jelenleg tudni lehet: két egymástól független probléma adódott két különböző repülőgéppel, emiatt nem érkezett meg idejében a teljes szállítmány Termas de Rio Hondóba.

Lombokból Termasba öt teherszállító repülőgép indult útnak két útvonalon. A gondok szerdán kezdődtek, amikor a kenyai technikai megállás során az egyik gépnél hibát észleltek Mombasában.

Az első gépnél, amely közben megérkezett Tucumanba, majd egy újabb szállítmányért visszatért Lombokba, szintén technikai probléma adódott szerda éjjel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik