MTI/ CS. M. 2021.09.14 15:21 Frissítve: 2021.10.01 22:26

MotoGP: jövőre is az utánpótlás-sorozatban versenyez Görbe Soma

Az idei évad után a következő idényre is meghívást kapott a szervezőktől a gyorsaságimotoros-világbajnokság hivatalos utánpótlás-sorozatába, a MotoGP Red Bull Rookies Cupba Görbe Soma.

Görbe Soma jövőre is a MotoGP utánpótlás sorozatában versenyezhet (Fotó: Instagram, Görbe Soma)

A 16 éves versenyző – aki a 27 fős mezőny egyetlen magyar indulója volt az idén – az MTI-nek kedden elmondta, a múlt hétvégén, Aragónban rendezett szezonzáró futamok után közölték vele, hogy elégedettek voltak az elvégzett munkájával és jövőre is számítanak rá a mezőny tagjaként.

A Red Bull Rookies Cupban a Moto3-as versenymotorokhoz nagyon hasonló technológiájú KTM versenygépekkel indulnak a tehetséges motorosok.

„Úgy érzem, hogy vezetéstechnikai szempontból sokat sikerült fejlődnöm ebben az évben, és azt is megtanultam, hogy mi a helyes mentalitás, hozzáállás a versenyhétvégéken” – nyilatkozta Görbe Soma, aki az idén az összetett pontverseny 20. helyén végzett, a következő idényben pedig az első 10 között akar zárni.

„A mostani évadra az volt a célkitűzés, hogy a lehető legtöbbször pontot tudjak szerezni, vagy a pontszerző helyek közvetlen közelében motorozzak. Örülök, hogy ez sikerült” – mondta a magyar versenyző. Hozzátette, a legjobb élménye ebben az évben az volt, amikor fel tudta venni a ritmust és a tempót az élmezőnnyel, illetve pontszerző pozíciókban ért célba. Az idény csúcspontjának azt tartja, amikor az elmúlt hétvégén meghívást kapott a sorozatba a következő esztendőre.

Görbe Soma szerint a gyorsasági motorozásban hasonló lépcsőfokokat kell végigjárni a versenyzőknek, mint a formula autózásban, így a Red Bull Rookies Cup után a következő szintet a Moto3-as világbajnokság jelenti.

Magyarország a tervek szerint 2023-tól a hajdúnánás közelében tervezett versenypályán világbajnoki futamokat rendez majd.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu