MotoGP: Jorge Martín megállíthatatlan, Vinales bocsánatot kért

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 17:13
null
Jorge Martín második pole-ja körrekorddal hét nap alatt (Fotó: Kovács Nikolett)
Fabio Quartararo nem nagyon tudta leplezni csalódottságát az Osztrák Nagydíj időmérőjét követően. Óriási pályacsúcsa sem volt ugyanis elég az elsőséghez, Jorge Martín 34 ezredmásodperccel még azt is megfejelte. Az első sor megegyezik a múlt hetivel, csak Quartararo és Pecco Bagnaia cseréltek helyet. Utóbbi szintén nem ugrott ki a bőréből örömében, és szúrós szemmel méregette saját hátsó gumiját.

 

Pedig Martín napja, hétvégéje elég döcögősen indult. Hat nappal azután, hogy megnyerte élete első MotoGP-futamát, ma a Q1-ben találta magát, ráadásul két esést is begyűjtött.

A tehetsége mellett, úgy látszik, ez a pálya nagyon fekszik neki, meg persze a Ducati-pilótáknak is, akik az első hatból ismét négy helyet szereztek meg, akárcsak a múlt héten.

Marc Márquez legjobb hondásként ezúttal az ötödik rajtkockából kezdheti meg a futamot, míg Joan Mir egy sorral hátrébb szorult a Stájer Nagydíjhoz képest, hetedik lett.

A két gyári KTM-es a 9. és a 10. helyen zárt Miguel Oliveira és Brad Binder sorrendben.

A Moto3-asoknál Romano Fenati saját stílusát megtartva, azaz egyedül motorozva szerzett pole-t, míg a Moto2-eseknél az első három futam polemanje, Sam Lowes lett első a szombati napon.

Maverick Vinales megtörte a csendet felfüggesztése után. Először az olasz SKY televíziónak nyilatkozott, és egy ideig úgy tűnt, hogy másnak nem is fog, de végül meggondolta magát, vagy talán a menedzsere beszélte rá. Vinales gyakorlatilag egyfajta Canossa-járásba kezdett, és szinte minden nyelven elnézést kért. Részletekbe nem bocsátkozott, hogy pontosan mit és hogyan csinált, illetve mi volt vele a célja, és erről egyelőre nem is kérdezte őt senki.

Vajon a Yamahát meghatja Vinales bocsánatkérése? (Fotó: Kovács Nikolett)
Vajon a Yamahát meghatja Vinales bocsánatkérése? (Fotó: Kovács Nikolett)

„Szomorú vagyok – kezdte a spanyol. – Nagyon sok frusztráció halmozódott fel bennem az elmúlt időszakban, és felrobbant bennem valami, nem tudtam megfelelően kezelni. Elnézést kérek a Yamahától azért, ahogy az utolsó körökben motoroztam, nem volt helyes, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Nagyon szeretem ezt a sportot, és nagyon szeretnék nyerni, de egy ideje már nem éreztem jól magam. De nem akartam senkit se veszélybe sodorni, magamat sem. Ahogy mondtam, elnézést kérek a Yamahától, nem állt szándékomban, hogy így érjen véget ez a hosszú együttműködés. Nem tudom, mit hoz a jövő. Továbbra is Yamaha-pilóta vagyok, de tiszteletben tartom a döntésüket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik