Kamion Eb: Kiss Norbert turbóhiba miatt búcsúzott

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 15:28
null
Kiss Norbert kamionja nem bírta az első futamot (Fotó: Meder István)
Nem tudta győzelemre váltani a pole pozíciót a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert – a technika ördöge közbeszólt, így búcsúzni kényszerült a kamion Eb hungaroringi futamán.

Kiss Norbert sajnos idő előtt búcsúzott a kamion Európa-bajnokság hungaroringi első versenyén. Hiába diktált elképesztő tempót a délelőtti szabadedzéseken, hiába nyerte meg az időmérőt gond nélkül, és hiába rajtolt az első helyről, mert turbónyomás nélkül nem lehet futamot nyerni.

„Egy pukkanást hallottam, és éreztem, hogy semmi ereje sincs az autónak – mondta csalódottan a kétszeres Európa-bajnok Kiss. – A turbócső lerobbant a helyéről, és attól kezdve tehetetlen voltam. A második versenyre kijavítja a hibát a csapat, és megpróbálom megtenni, amit meg lehet. A gázt nem veszem el, az biztos!”

Az első futamot végül a német Sascha Lenz nyerte meg honfitársa, Jochen Hahn előtt – ők ketten várhatóan nagy ellenfelei lesznek Kissnek a szezon során.

A második futam sem ígérkezik könnyűnek (Fotó: Meder István)
A második futam sem ígérkezik könnyűnek (Fotó: Meder István)

A második versenyen (16.15) a magyar fiúnak nem lesz könnyű dolga, hiszen a mezőny végéről kezdheti meg a harcot.

GYORSASÁGI KAMION EB, HUNGARORING
1. verseny:
1. Sascha Lenz (német, MAN) 25:50.522, 2. Hahn (német, Iveco) 9.917 másodperc hátrány, 3. Lacko (cseh, Freightliner) 10.783 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik