Kamion Eb: Kiss Norbert győzelemmel kezdett Mostban

Vágólapra másolva!
2022.09.03. 19:02
Kiss Norbert a pole pozícióból indulva futamgyőzelmet aratott az első versenyen, a fordított rajtrácsoson pedig a negyedik helyen ért célba a csehországi Mostban.

A nagy riválisokat mindkét versenyen megelőzte és így növelte előnyét az összetett pontversenyben a háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert. Pedig a Révész Racing magyar pilótája előzetesen úgy gondolta, az ellenfelek ezen a helyszínen talán lépéselőnyben lesznek, hiszen év elején mindig Mostban tesztelnek, s az idén sem volt ez másképp.

Ehhez képest tartva magát az idén jól bevált taktikához, Kiss minden tőle telhetőt megtett az időmérő edzésen, és öt tizedmásodpercet verve a második Jochen Hahnra sikerült megkaparintania a pole pozíciót. Előző este egyébként még finomítottak a füstölésen (amiért a legutóbbi versenyhétvégén büntetést kapott a magyar pilóta), mert néhányan a mezőnyben – köztük ő is – figyelmeztetést kaptak túlzott füstölésért.

A fordított rajtrácsos verseny is jól alakult Kiss számára – a start után nyert néhány pozíciót –, ám a hajrában technikai gondjai támadtak.

„Sajnos technikai gondokkal küszködtünk – írta közösségi oldalán Kiss. – Próbáljuk a kipufogófüstöt jobban eloszlatni az autó alatt, de az akkumulátor ott van a kipufogó mellett, ezért sajnos megégettük. A második futam utolsó köreiben már elkezdett dadogni a motor, így a célba érkezés után inkább megálltam. De mindkét versenyen a nagy riválisok előtt végeztünk, úgyhogy jó napot zártunk.”

Vasárnap újabb két futamot teljesít a mezőny Mostban.

GYORSASÁGI KAMION EB, 5. FORDULÓ, MOST
1. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 22:40.797, 2. J. Hahn (német, Iveco) 3.893 másodperc hátrány, 2. Lenz (német, MAN) 4.322 mp h. 2. verseny: 1. Jamie Anderson (brit, MAN) 22:48.686, 2. Lacko (cseh, Freightliner) 0.101 mp h., 3. L. Hahn (német, Iveco) 0.724 mp h., ...4. Kiss Norbert 3.313 mp h.

Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 233 pont, 2. J. Hahn 179 pont, 3. Lenz 164 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik