Kamion Eb: Kiss Norbert kétszer második, halad a célja felé

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.09.10. 19:55
null
Nagy volt a csata Zolderben
Kiss Norbert két második helyet szerzett a kamion Európa-bajnokság zolderi versenyhétvégéjének szombatján.

Tizedszer harcolta ki a pole pozíciót Kiss Norbert az idei kamion Európa-bajnokságon – szombaton Zolderben esőben tartották meg az időmérő edzést, amelyet a háromszoros Európa-bajnok magyar simán megnyert. Az első versenyen a mellőle rajtoló Sascha Lenz elképesztő rajtot vett, és az egész futamon végig okosan védekezve, visszaverve a Révész Racing magyar versenyzőjének támadásait megszerezte a győzelmet. Kiss végig sportszerűen támadott, ezúttal azonban meg kellett elégednie a második hellyel.

„Esőben megszereztem a pole pozíciót, de a rajtot elrontottam, mert elkapart az autó és nem tudtam rendesen gyorsulni, így elveszítettem az első helyet – kezdte az értékelést Kiss Norbert. – Utána hiába voltam gyorsabb, mint Sascha (Lenz), hiába próbáltam még az utolsó körben is hibára kényszeríteni, nem sikerült. Hozzáérni, kilökni meg természetesen nem akartam, mert ekkora előnynél fölösleges bajba kerülni.”

A második, fordított rajtrácsos versenyen Jochen Hahn elképesztő rajtot követően megelőzte az élről rajtoló André Kursimot, és ettől kezdve már ki sem engedte a kezéből a vezető pozíciót. Kiss Norbert a hetedik helyről rajtolva bizonyította, hogy noha ez a híre, a zolderi pályán egyáltalán nem lehetetlen előzni. A magyar versenyző egymás után utasította maga mögé az ellenfeleket, és a harmadik körben már csak Hahn volt előtte. Ő azonban akkorra már hét másodperccel vezetett, s bár Kiss körről körre folyamatosan faragta le a hátrányát, végül két másodperc így is maradt kettejük között, így a magyar két második hellyel zárta a szombatot.

„A fordított rajtrácsos futamon szerencsére tudtam feljönni rendesen, de mivel Jochen (Hahn) a második helyről rajtolt, nagyon nagy előnyt szerzett, mire felértem a második helyre – mondta Kiss. – Két másodpercre megközelítettem, de utolérni nem sikerült. Összességében azonban nem lehetek elégedetlen, hiszen azáltal, hogy a többiek keresztbe verték egymást – a közvetlen üldözők közül az első futamon Jochen (Hahn) a másodikon Sascha (Lenz) hibázott –, így hetven pontra nőtt az előnyöm, ami több, mint amit egy komplett hétvégén szerezni lehet.”

Vasárnap van még két versenyfutam, és az előjelek nagyon biztatóak, az előny pedig kezd egyre megnyugtatóbbá válni – még akkor is, ha számolgatni legelőször vasárnap este lesz értelme, de még inkább két hét múlva Le Mans-ban, ahol már eldőlhet az Európa-bajnoki cím sorsa.

GYORSASÁGI KAMION EB, 6. FORDULÓ, ZOLDER
1. verseny:
1. Sascha Lenz (német, MAN) 25:23.083, 2. Kiss Norbert (magyar, MAN) 0.723 mp h., 3. Lacko (cseh, Freightliner) 9.740 mp h. 2. verseny: 1. Jochen Hahn (német, Iveco) 23:46.793, 2. Kiss 1.957 mp h., 3. Kursim (német, Iveco) 23.855 mp h.
Az Eb állása:
1. Kiss Norbert 281 pont, 2. J. Hahn 211, 3. Lenz 204

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik