Kamion Eb: Kiss a harmadik futamot is megnyerte a Hungaroringen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.12. 13:17
null
Ha nem éri utol a balszerencse, Kiss Norbert megállíthatatlan a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
A kamion Európa-bajnokság (ETRC) magyarországi versenyhétvégéjének harmadik futamán is Kiss Norbert ért célba elsőként, így a Révész Racing versenyzője második győzelmét aratta hazai pályán ezen a hétvégén.

 

Sikerült összerakni Kiss Norbert kamionját a szombati hatalmas balesetet követően, amit a magyar versenyző úgy hálált meg a csapatának, hogy csaknem egy másodperces előnnyel elhódította a pole pozíciót a harmadik futamra is. Ezzel a Révész Racing versenyzője egyelőre hibátlan idén a kvalifikációs sikereket illetően, hiszen rajta kívül senki sem tudott időmérőt nyerni ebben az idényben.

A másodikkal ellentétben a harmadik versenyen simán eljött a mezőny, Kiss is maradt az első helyen. Lacko másodikként követte a magyar pilótát, Hahn megelőzte Lenzet, s feljött a harmadik pozícióba. Kiss a második kör végére már mintegy négy másodperces előnyt autózott ki. A későbbiekben André Kursim és Antonio Albacete csatája és kisebb balesete szolgáltatott némi izgalmat, utóbbi versenyzőt öt másodperces időbüntetéssel sújtották a nem éppen sportszerű manőveréért.

Az utolsó kör elején Kiss már csaknem tíz másodperccel ment a mezőny előtt, sújabb sima győzelmet aratott a Hungaroringen. A második helyen Lacko ért célba, harmadikként Hahnt intette le a kockás zászló.

Folytatás 15.20-kor a negyedik, egyben utolsó futammal!

Kiss az újabb győzelme után kiemelte, mennyire hálás a csapatársainak, amiért elkészültek az autójával vasárnap reggelre, de a Hungaroringre kilátogató szurkolók is plusz erőt adnak a versenyzőnek.

„A srácok nem aludtak egy percet sem, az egész éjszaka ráment a szerelésre – mondta Kiss. – Kicseréltük a tetőt, a fülke oldalát és valamennyire a hátulját, a komplett első és hátsó futóművet. Mind a négy lengéscsillapítónk kiszakadt a helyéről, úgyhogy nagyon sok mindent kellett csinálni, de nagyon jó munkát végzett a csapat. Hálás vagyok nekik, mert emberfeletti volt, amit éjszaka csináltak."

„Nagyon jó volt kiállni a rajtrácsra, a paddockban lévő sátrunkhoz is nagyon sokan odajönnek és szurkolnak nekünk, de ezt ma nem én, hanem inkább a csapat érdemli meg. A rajt most elég jól sikerült, és az első kanyar után máris láttam, hogy van egy kis előnyöm, ami miatt magamra tudtam koncentrálni, és nem kellett annyira hátrafele néznem. A tegnap történtek után próbáltam visszakerülni a ritmusba, hogy az időmérőn és a versenyen már kellően jól menjek, és ez sikerült is.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik