B. Ö. B. 2022.06.12 16:08 Frissítve: 2022.06.12 17:52

Kamion Eb: Kiss a 8. helyről indulva is nyerni tudott a Hungaroringen

A mezőny második feléből indulva aratott újabb győzelmet Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság (ETRC) magyarországi versenyhétvégéjének záró futamán. A második helyen Jochen Hahn ért célba, míg a harmadik pozícióban Adam Lacko zárt a Hungaroringen.

Rendkívül erős hétvégét teljesített Kiss Norbert a Hungaroringen (Fotó: Meder István)

 

Kiss Norbert szinte tökéletesen állt a hungaroringi versenyhétvége záró futama előtt, hiszen mindkét időmérőt megnyerte, s mindkét pole pozícióját győzelemre váltotta. Egyedül a fordított rajtrácsos második versenyen érte utol a balszerencse, és a hétvége záró viadalát is a nyolcadik pozícióból kezdhette meg a magyar pilóta.

 
Kiss Norbert nyerte meg a hungaroringi első időmérőt
Kiss rajt-cél győzelmet aratott a hungaroringi nyitó futamon
 Kiss Norbert: Ez szégyen a kamionversenyzésre nézve
Újabb pole-ig menetelt Kiss Norbert az újjáépített géppel
 Kiss a harmadik futamot is megnyerte a Hungaroringen

A negyedik futamon Steffi Halm indult az első helyről, ám a mezőny egyetlen női tagját már az első kör végén megelőzte a mögüle induló Téo Calvet. Kiss is jól helyezkedett a legelején, a második kör elején már a harmadik helyen autózott, és hamar elkezdte támadni az előtte haladó Jochen Hahnt.

Az első hármas már a verseny harmadánál elhúzott kissé az őket követőktől. A hetedik körben Kiss megtámadta Hahnt, kettejük csatája kanyarokon át tartott, de végül sikerült megelőzni a németet. Kiss szinte rögtön elkezdte támadni az élen autózó Calvet-t is, akinek problémája akadt a gépével az utolsó kanyarokban, így a magyar pilóta átvette a vezetést.

A hátralévő két körben Kiss kissé elhúzott a többiektől, s végül harmadik győzelmét aratta a hétvégén a Hungaroringen. A második helyen Hahn látta meg a kockás zászlót, harmadikként Adam Lacko ért célba. Kiss az újabb sikerével 18 pontosra növelte az előnyét a bajnoki tabella élén.

Folytatás július 2–3-án a Slovakia Ringen!

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)