Kamion Eb: Ez az évad mindent felülmúlt! – Kiss Norbert

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 17:42
null
Fotó: Kiss Norbi Média
Kiss Norbert nem engedett ki negyedik Európa-bajnoki címe megszerzése után sem – a számára immár tét nélküli idényzáró futamon szombaton és vasárnap is megnyerte az időmérő edzést és az első futamot Jaramában.


Nem volt rá példa az elmúlt tíz évben, hogy valaki a szezon 16 időmérő edzése közül 15-öt megnyerjen a kamion Európa-bajnokságon. Nos, Kiss Norbertnek sikerült ez a bravúr, sőt, igazság szerint az összes időmérő edzésen a leggyorsabb volt, csak a Nürburgringen (túlzott füstölés miatt) elvették tőle a pole pozíciót.

„Sok szezonnak kell eltelnie, hogy valaki ilyen és ehhez hasonló eredményeket tegyen le az asztalra, elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra – különleges pillanat ez” – nyilatkozta Kiss Norbert, majd ahogy szokta, lendületből megnyerte a vasárnapi első versenyt is.

„Nehéz szavakba önteni, hogy milyen jó szezonunk volt, s hogy én ezért mennyire hálás vagyok – folytatta Kiss. – Jó érzés, hogy miután egy hete megnyertük a bajnokságot, idejöttünk, és nem engedtünk le, sőt, ugyanolyan jó formában versenyeztünk, mint eddig. Mindkét időmérő edzést és mindkét első versenyt megnyertük, kár, hogy nincs még néhány hétvége, mert nyomnám a gázt. Nem volt még ilyen jó szezonom, ez mindent felülmúlt.”

A fordított rajtrácsos viadalon Kiss a nyolcadik helyről rajtolva hatodikként ért célba, az összetett pontversenyben 115 ponttal előzte meg a második helyen végző Jochen Hahnt.

GYORSASÁGI KAMION EB, 8. FORDULÓ, JARAMA
3. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 24:04.123, 2. Lacko (cseh, Freightliner) 4.110 másodperc hátrány, 3. Albacete (spanyol, MAN) 4.614 mp h. 4. verseny: 1. Teo Calvet (francia, Freightliner), 2. Kursim (német, MAN) 11.083 mp h., 3. Halm (német, MAN) 19.821 mp h., ...6. Kiss Norbert 20.991 mp h.
Az Eb végeredménye. Európa-bajnok: Kiss Nobert (Magyarország, MAN) 410 pont, 2. Jochen Hahn (Németország, Iveco) 295, 3. Sascha Lenz (Németország, MAN) 285

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik