IndyCar: korábbi F1-es pilóta ugrik be Rosenqvist helyére

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 19:42
null
Magnussen (jobbra) először szerepelhet az IndyCarban (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén az IndyCar detroiti dupla futamának első versenyén óriási balesetet szenvedett Felix Rosenqvist, aki ugyan súlyos sérülések nélkül megúszta a hatalmas lassulással járó ütközést, orvosi tanácsra mégsem lesz ott a következő versenyen – egyben kiderült, hogy ki lesz a helyettese a Road Americán.

A szombati első futamon a McLaren svéd versenyzője, Felix Rosenqvist csúnya balesete borzolta a kedélyeket: a 29 éves pilóta egy gyors kanyarban a gumifalba vágódott, és a becsapódás következtében óriási lassulást szenvedett. Az orvosi vizsgálatokra kórházba szállított Rosenqvistet megfigyelésre bent tartották éjszakára, ezért a vasárnapi futamon nem vehetett részt, s mára az is kiderült, hogy az előttünk álló hétvégén, a Road America-pályán tartandó futamon sem indulhat.

Rosenqvist csapata, az Arrow McLaren SP szerdán közölte: a korábbi Formula–1-es versenyző, a dán Kevin Magnussen ülhet be a 7-es számú autóba a svéd helyett. Magnussen tavaly év végén távozott a Haastól, elhagyva az F1-et, idén az észak-amerikai sportautó-bajnokságban versenyez – ahol többek között olyan volt korábbi F1-es pilóták is szerepelnek, mint Juan Pablo Montoya, Felipe Nasr, Sébastien Bourdais vagy éppen Kobajasi Kamui.

Magnussen egyetlen IndyCar-futamon sem szerepelt, sőt a szériában használt autót sem vezetett még.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik