HunGarian Baja: hőségben melegített a mezőny a lőtéren

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.08.05. 20:28
null
(Fotó: HunGarian Baja/Pataky Péter)
A rövid kvalifikációs szakasszal és az impozáns környezetben, a várpalotai Thury-vár előtt megtartott látványos rajtceremóniával kezdődött el pénteken a HunGarian Baja, amelynek eredménye az autósoknál a Baja Európa-kupa, míg a motorosoknál a Baja világkupába számít bele.

A kvalifikációs szakasz a maga 9.47 kilométerével nyilván nem volt alkalmas arra, hogy eldöntse a viadalt, arra viszont nagyon is, hogy bemelegítsenek egy kicsit a versenyzők és megtapasztalják a magyar hőséget. Az autós mezőnyben a litván Vanagas Benediktas egy Toyota Hiluxszal volt a leggyorsabb, őt a lengyel Michal Maluszynski követte egy Minivel.

A legjobb magyar a Lukács Kornél, Mesterházi Márk kettős volt – a fiatal versenyző kipróbálta már magát a raliban és a ralikrosszban, a terepraliban azonban ez az első éve. A harmadik hely talán őt magát is meglepte egy kicsit. „Rettenetesen meleg van, de nagyon örültem, hogy mehettünk egy jót: kellett ez a kilenc kilométer – mondta Lukács. – Az autó rendben van, nagyon élveztem a szakaszt, és szerintem az eredmény sem lett rossz, bár az eredményre egyáltalán nem szeretnék figyelni, a célom, hogy végigmenjek. Szeretnék nyugodtan versenyezni, és elmondani a célban, hogy nem hibáztam, hiszen nekem még meg kell szoknom ezt a hosszú távot.”

Lukács Kornél (Fotó: HunGarian Baja/Pataky Péter)
Lukács Kornél (Fotó: HunGarian Baja/Pataky Péter)

A motorosoknál a cseh Dakar-menő, Jan Brabec volt a leggyorsabb, míg a magyar Hodola Richárd a harmadik helyen végzett a világkupa-értékelésben, és másodikként a magyarban.

„Eddig hozom azt, amit elterveztem, nem hibáztam, de lehetett volna jobb is – nyilatkozta Hodola. – A szakasz tavalyról ismerős volt: köves, ugratós, nagyon oda kellett figyelni, kezdésnek viszont éppen jó volt. Az igazi verseny szombaton kezdődik.”

No igen, a mezőny szombaton két nagyon hosszú és emberpróbáló szakaszt teljesít, amelynek végén már képet kaphatunk az erőviszonyokról.

HUNGARIAN BAJA, AUTÓS EK ÉS MOTOROS VK, VÁRPALOTA
Kvalifikációs szakasz. Motorosok:
1. Jan Brabec (cseh, KTM) 7:20.4, 2. Mulec (cseh, Husqvarna) 33.2 mp h., 3. Hodola (magyar, KTM) 50.9 mp h. Autósok: 1. Benediktas Vanagas, Kuldar Sikk (litván, észt, Toyota Hilux) 6:45.6, 2. Maluszynski, Kurzeja (lengyel, Mini John Cooper) 1.1 mp h., 3. Lukács, Mesterházi (magyar, Toyota Hilux) 8.7 mp h., ...6. Lónyai, Szőke (magyar, Porsche Macan) 15.6 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik