Formula–E: Vandoorne a pole-ban a római első versenyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.09. 12:08
null
Stoffel Vandoorne szerezte meg a rajtelsőséget a szombati időmérőn Rómában (Fotó: DPPI)
Stoffel Vandoorne indulhat a pole pozícióból a Formula–E olaszországi versenyhétvégéjének első futamán. A Mercedes-pilóta mellől Robin Frijns (Envision Racing), mögüle a csapattársa, Nyck de Vries vághat neki az idény negyedik versenyének Rómában.

 

Eddig két versenyhétvégén három futamot rendeztek a Formula–E 2022-es idényében. A Szaúd-arábiai dupla forduló után legutóbb a mezőny Mexikóvárosban csapott össze szűk két hónappal ezelőtt.

A szezon ezen a hévégén Rómában folytatódik, a hétvége programja a szabadedzésekkel vette kezdetét. A nyitó tréningen a világbajnoki pontversenyt vezető Edoardo Mortara bizonyult a leggyorsabbnak, a svájci versenyzőt Mitch Evans és a címvédő Nyck de Vries követte a listán. A második edzést Jean-Éric Vergne zárta az élen Pascal Wehrlein és Sam Bird előtt.

Az időmérő A-csoportjának első négy helyét Jake Dennis, Robin Frijns, Stoffel Vandoorne és Pascal Wehrlein sajátította ki, így ők biztosították be a helyüket a negyeddöntőben. A B-csoportból ez António Félix da Costának, Jean-Éric Vergne-nek, André Lotterernek és Nyck de Vriesnek sikerült.

A 2022-es idényre módosított kvalifikációs rendszer értelmében De Vries Dennisszel, Lotterer Frijnsszel, Vandoorne Vergne-nyel, illetve Wehrlein Da Costával csapott össze a negyeddöntőkben. Az elődöntőbenDe Vries Frijnsszel, Vandoorne Da Costával szállt harcba az utolsó körbe való továbbjutásért.

A pole pozíció sorsa Frijns és Vandoorne között dőlt el – végül az utóbbi örülhetett a szezon negyedik időmérőjén. Vandoorne mellől Frijns, a második sorból De Vries és Da Costa vághat neki az első versenynek Rómában.


Folytatás 15 órakor a futammal!

FORMULA–E
RÓMA, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes)
2. Robin Frijns (holland, Envision Racing)
3. Nyck de Vries (holland, Mercedes)
4. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah)
5. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik