Formula–E: a Porsche kettős győzelmet aratott Mexikóvárosban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 00:04
null
Az időmérő után a versenyt is Pascal Wehrlein nyerte meg Mexikóban (Fotó: DPPI)
Kissé nehézkesen, de sikerült győzelemre váltania a pole pozícióját Pascal Wehrleinnak a Formula–E mexikói versenyén. A Porsche pilótája mögött a csapattársa, André Lotterer ért célba, a harmadik helyen Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) zárta az idény harmadik futamát.

 

Pascal Wehrlein nyerte meg a mexikóvárosi időmérőt – a Porsche német versenyzője mellől Edoardo Mortara, a második sorból André Lotterer és Jean-Éric Vergne várhatta a rajtot az idény harmadik versenyén.

Nem történt változás az első helyeken a startnál, Wehrleinnak azonban már az első köröktől védekeznie kellett az őt üldözőkkel szemben. Nem kellett sokat várni az első kiesőre sem – a 13. helyről rajtoló Alexander Sims a 11-es kanyarban csúszott ki, és nem tudott továbbmenni.

Az autó elszállítását azonban hamar sikerült megoldani, és még a safery cart sem kellett a pályára küldeni. A hetedik körben aztán helycsere történt az élen, ráadásul Mortarának sikerült egy kicsit ellépnie a többiektől, miután az első helyre került.


Öt körrel később Wehrlein mellett Vergne is elment, a német ráadásul ezt követően az élmezőnyből az elsőként használta fel a második támadó módját. Az utolsó negyedóra elején viszont Wehrleinnak összejött az előzés, Vergne ráadásul egy helyett három pozíciót is veszített, ugyanis Lotterer és Frijns is meg tudta előzni őt.

Mortara sem éppen a verseny legjobb perceit élte át ekkor, hiszen a futam hajrájában spórolnia kellett az energiával, aminek következtében többen is elmentek mellette. A 27. körben Wehrlein Lottererrel vívott csatát a vezetésért, és sikerült is elmennie a csapattársa mellett.

A 32. körben Frijns megelőzte Mortarát, és feljött a harmadik helyre, a svájci pedig az utolsó percekben még hátrébb került a mezőnyben. Frijns sem tudta megtartani a dobogót érő helyet, miután Vergne maga mögé utasította az utolsó előtti körben. Ezeken kívül viszont további helycserék is történtek az élmezőnyben, csupán a két Porsche-versenyző maradt ki a verseny végi csatákból.



Az utolsó kör már teljesmértékben az energiaspórolásról szólt, és nem is mindenki húzta ki a futam leintéséig. Wehrlein végül behozta az első helyre a Porsche, sőt, Lotterer második helyének köszönhetően a német gyártó kettős győzelmet aratott Mexikóban. A dobogóra még Vergne állhatott fel, pontot szerzett továbbá Da Costa, Mortara, De Vries, Frijns, Buemi, Günther és Dennis.

Bár a dobogóról végül lemaradt, Mortara meg tudta őrizni az első helyét a világbajnoki tabellán. Az előnye hat pont a címvédő De Vrieszel szemben.

Folytatás április 9–10-én Rómában!

FORMULA–E
MEXIKÓ, VERSENY
1. Pascal Wehrlein (német, Porsche)
2. André Lotterer (német, Porsche)
3. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah)
4. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah)
5. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)

A világbajnokság élmezőnye: 1. Edoardo Mortara (svájci, Venturi) 43 pont, 2. Nyck de Vries (holland, Mercedes) 38, 3. Pascal Wehrlein (német, Porsche) 30, 4. André Lotterer (német, Porsche) 30, 5. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) 28, 6. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah) 27

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik