Formula E: Rowlandé a pole a második mexikói időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.20. 20:08
null
Rowland volt a leggyorsabb a második pueblai időmérőn (Fotó: Twitter/FIAFormulaE)
Oliver Rowland (Nissan e.dams) szerezte meg a pole pozíciót a Formula E mexikói versenyhétvégéjének második időmérőjén. A második Pascal Wehrlein (Porsche), míg a harmadik Edoardo Mortara (Venturi) lett.

 

A super pole-ért Jake Dennis, Oliver Rowland, Jean-Éric Vergne, Alex Lynn, a szombaton rajtelsőséget szerző Pascal Wehrlein és Edoardo Mortara szállhatott harcba a mexikói versenyhétvége második időmérőjén Pueblában.

Elsőként a Venturi svájci versenyzője futott mért kört, s teljesített 1:23.886-os időt. Mortarát Wehrlein követte s sorban, a Porsche pilótája 115 ezreddel át is vette a vezetést, amit egy ideig meg is tudott őrizni, hiszen a harmadikként érkező Lynn csak 52 ezredre tudta megközelíteni a németet, míg a negyedikként próbálkozó Vergne 64 ezreddel még Mortara idejétől is elmaradt.

Az ötödikként futó Rowland azonban 1:23.579-cel az időlista élére ugrott, s mivel az utolsóként kört jegyző Dennis bő fél másodperccel elmaradt tőle, így a Nissan e.dams brit versenyzője szerezte meg a super pole-t.

Mellőle Wehrlein várhatja majd a piros lámpák kialvását, a második rajtsort eközben Mortara és Vergne foglalhatja el azt követően, hogy a harmadik legjobb időt elérő Lynn körét utólag törölték A Mahindra pilótája a hatodik helyre esett hátra, míg Dennis az ötödik pozíciót örökölte meg.

A mexikói versenyhétvége programja 23 órakor folytatódik a második futammal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik