B. Ö. B. 2022.07.02 12:10 Frissítve: 2022.07.02 12:10

Formula–E: Da Costa a pole-ban a marrákesi versenyen

António Félix da Costa nyerte meg a Formula–E marokkói versenyhétvégéjének időmérőjét. A DS Techeetah versenyzője mellől Edoardo Mortara, a második rajtsorból Jean-Éric Vergne és Pascal Wehrlein vághat neki a marrákesi futamnak.

António Félix da Costa nyerte meg a marrákesi időmérőt (Fotó: DPPI)

 

Marokkóban folytatódik a Formula–E 2022-es idénye, a megszokottak szerint a marrákesi hétvége programja is két szabadedzéssel vette kezdetét. Az elsőn – amit még péntek délután teljesített a mezőny – Edoardo Mortara nyitott az élen, míg a második tréningen Jean-Éric Vergne autózta a leggyorsabb kört.

Mortara aztán az időmérő A-csoportját is az első helyen zárta, rajta kívül Nick Cassidy, Jake Dennis ás Oliver Askew biztosította be a továbbjutását. A B-csoport versenyzői közül António Félix da Costa, Jean-Éric Vergne, Pascal Wehrlein és Mitch Evans folytathatta a menetelést a pole pozícióért.

A negyeddöntőkben Evans Mortarával, Wehrlein Cassidyvel, Dennis Vergne-nyel, Askew pedig Da Costával csapott össze a továbbjutásért – az elődöntők végül Wehrlein és Mortara, illetve Da Costa és Vergne párharcát hozták.

Az első elődöntőben Mortara volt a gyorsabb, míg a DS Techeetah kettőse közül Da Costa harcolta ki részvételét a döntőben. A két versenyző közül a portugál autózott gyorsabb kört az utolsó összecsapáskor, így Da Costa indulhat az élről a marrákesi futamon. Mellőle Mortara, a második sorból Vergne és Wehrlein vághat neki az idény tizedik versenyének.

Folytatás 18 órakor futammal!

FORMULA–E,
MAROKKÓ, IDŐMÉRŐ

1. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah)
2. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)
3. Jean-Éric Vergne (francia, Ds Techeetah)
4. Pascal Wehrlein (német, Porsche)
5. Jake Dennis (brit, Andretti)

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)