B. Ö. B. 2022.05.20 16:13 Frissítve: 2022.05.20 16:29

F3: Stanek nyerte meg a barcelonai időmérőt

Roman Stanek bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–3 spanyolországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A cseh versenyző mellől a bajnoki éllovas, Victor Martins várhatja a piros lámpák kialvását, a harmadik rajtkockát Alekszandr Szmoljar szerezte meg a főfutamra. Tóth László a 30. helyen zárta a barcelonai kvalifikációt.

Roman Stanek volt a leggyorsabb a barcelonai kvalifikáción (Fotó: DPPI)

 

Harmadik állomásáshoz érkezett a Formula–3-as idény, a helyszín a barcelonai Circuit de Catalunya. Természetesen ez a versenyhétvége is egy szabadedzéssel vette kezdetét pénteken – a leggyorsabbnak a bajnoki éllovas, Victor Martins bizonyult Arthur Leclerc és Roman Stanek előtt, Tóth László a 28. pozícióban zárta a tréninget.

Martins okozott némi izgalmat az időmérő legelején, ugyanis nehézségekbe ütközött, amikor megpróbálta elhagyni a bokszutcát. Néhány perc elteltével azonban úgy tűnt, mégsem kell tehcnikai problémával számolnia, és ő is meg tudta kezdeni a kvalifikációt. Zane Maloneynak viszont valóban akadt gondja bokszutcában – a barbadosi versenyző ugyanis nem tett eleget a kötelességének, amikor kihívták mérlegelésre, így őt vélhetően kizárják az időmérő után.

A pole pozícióra leginkább esélyesebb versenyzők közül azonban szinte senki sem tudott javítani az utolsó próbálkozásánál – kivételt jelentett Stanek, aki az utolsó másodpercekben egy, mindenkinél gyorsabb körrel végül elhappolta a rajtelsőséget Martins elől. Az első rajtkockából így a cseh versenyző várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi főfutamon.

Stanek mögött Martins és Alekszandr Szmoljar zárta a barcelonai kvalifikációt, Tóth mindkét versenynek a 30. helyről vághat neki.

Folytatás szombaton, 11 órakor, a sprintfutammal!

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)