F3: Stanek nyerte meg a barcelonai időmérőt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.20. 16:13
null
Roman Stanek volt a leggyorsabb a barcelonai kvalifikáción (Fotó: DPPI)
Roman Stanek bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–3 spanyolországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A cseh versenyző mellől a bajnoki éllovas, Victor Martins várhatja a piros lámpák kialvását, a harmadik rajtkockát Alekszandr Szmoljar szerezte meg a főfutamra. Tóth László a 30. helyen zárta a barcelonai kvalifikációt.

 

Harmadik állomásáshoz érkezett a Formula–3-as idény, a helyszín a barcelonai Circuit de Catalunya. Természetesen ez a versenyhétvége is egy szabadedzéssel vette kezdetét pénteken – a leggyorsabbnak a bajnoki éllovas, Victor Martins bizonyult Arthur Leclerc és Roman Stanek előtt, Tóth László a 28. pozícióban zárta a tréninget.

Martins okozott némi izgalmat az időmérő legelején, ugyanis nehézségekbe ütközött, amikor megpróbálta elhagyni a bokszutcát. Néhány perc elteltével azonban úgy tűnt, mégsem kell tehcnikai problémával számolnia, és ő is meg tudta kezdeni a kvalifikációt. Zane Maloneynak viszont valóban akadt gondja bokszutcában – a barbadosi versenyző ugyanis nem tett eleget a kötelességének, amikor kihívták mérlegelésre, így őt vélhetően kizárják az időmérő után.

A pole pozícióra leginkább esélyesebb versenyzők közül azonban szinte senki sem tudott javítani az utolsó próbálkozásánál – kivételt jelentett Stanek, aki az utolsó másodpercekben egy, mindenkinél gyorsabb körrel végül elhappolta a rajtelsőséget Martins elől. Az első rajtkockából így a cseh versenyző várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi főfutamon.

Stanek mögött Martins és Alekszandr Szmoljar zárta a barcelonai kvalifikációt, Tóth mindkét versenynek a 30. helyről vághat neki.

Folytatás szombaton, 11 órakor, a sprintfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik