F3: Maloney a pole-ban, Tóth a 26. lett az imolai időmérőn

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.22. 16:53
null
Zane Maloney rajtolhat az élről az imolai főfutamon (Fotó: Twitter)
Zane Maloney nyerte meg a Formula–3 imolai versenyhétvégéjének időmérőjét. A barbadosi versenyző mellől Roman Stanek, a harmadik pozícióból Jak Crawford vághat neki a vasárnapi főfutamnak. Tóth László a 26. helyen zárta az imolai kvalifikációt.

 

Victor Martins nyitott az élen az esős szabadedzésen Imolában. A francia versenyző mögött Isack Hadjar, a harmadik pozícióban Roman Stanek zárta a péntek délelőtti tréninget, amelyen Tóth László a 25. lett. Az időjárás egyébként kissé átírta az imolai versenyhétvége programját, legalábbis a betétsorozatokat illetően, ugyanis az F3-as időmérőt is a tervezettnél csak egy órával később tudták megrendezni.

A kvalifikáció kezdetéig elállt az eső, ám a pálya még nem száradt fel, így a versenyzők esőgumikon kezdték meg a körözést. Az első tíz percben Hadjar diktálta a tempót, majd nem sokkal félidő előtt Arthur Leclerc állt az élre, s sokáig ott is maradt, sőt, az utolsó tíz perc kezdetén még javítani is tudott az idején.

Ekkorra már egyre szárazabb volt a pálya, így másoknak is sikerült gyorsabbnál gyorsabb kört autózniuk, ám néhány perccel az időmérő vége előtt előkerült a piros zászló. Éppen Leclerc miatt kellett félbeszakítani a kvalifikációt – a monacói pilótát Enzo Trulli lökte meg hátulról, a Prema autóját pedig elnyelte a kavicságy.


Leclerc így már nem tudott visszatérni a pályára, amikor újraindították az időmérőt. Az utolsó percekben sokan javítottak, a pole pozíció végül Zane Maloneyé lett a vasárnapi főfutamra. A barbadosi versenyző mellől Stanek, a második sorból Jak Crawford és Grégoire Saucy várhatja a piros lámpák kialvását.

Tóth a 26. helyről rajtolhat az imolai versenyeken. A fordított rajtrácsos sprintfutamnak Franco Colapinto vághat neki az első rajtkockából.

Folytatás szombaton 10.35-kor a sprintfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik