F3: Leclerc nyerte az időmérőt, Tóth a 29. lett a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2021.07.30. 14:36
null
Arthur Leclerc-é lett a pole pozíciót a F3-as főfutamon (Fotó: DPPI)
Arthur Leclerc nyerte meg a Formula–3 magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjét. A monacói pilóta mögött Dennis Hauger és Jack Doohan végzett, Tóth László a 29. helyről vághat neki a hunagroringi versenyeknek.

 

A Formula–1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén folytatódik a Formula–3-as idény a Hungaroringen. A mezőnyben természetesen továbbra is ott van Tóth László, aki sokat készült a hazai hétvégéjére, amelynek programja péntek délelőtt vette kezdetét a hétvége egyetlen szabadedzésével.

A leggyorsabb kört (1:33.112) Alekszandr Szmoljar autózta Dennis Hauger és David Schumacher előtt. Tóth a 25. helyen végzett a tréningen. A kifejezetten meleg hőmérséklet és aszfalt már a délelőtti órákban is jellemző volt, az időmérőre azonban még tovább emelkedett a hőmérséklet.

Az első gyors körök után Tóth csapattársa, Lorenzo Colombo állt az élen, ám nem sokkal fél táv után gyorsan javultak a köridők, és gyakran történt változás az első helyen. Azután viszont, hogy Arthur Leclerc átvette a vezetést, senkinek sem sikerült a monacóit letaszítania az élről.

Ezzel Leclerc indulhat a pole pozícióból a vasárnapi főfutamon, azonban az első sprintversenyen „le kell töltenie” a három rajthelyes büntetését, amelyet még az ausztriai főfutam után kapott. Leclerc mögött Hauger és Jack Doohan zárta a kvalifikácót, Tóth a 29. helyről vághat neki a hungaroringi versenyinek.


Az időmérőn Jonny Edgar végzett a 12. pozícióban, ami azt jelenti, hogy a Carlin brit versenyzője rajtolhat az élről az első versenyen.

Folytatás szombaton 10.35-kor az első sprintfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik